Ξεκίνησαν να ακυρώνονται οι στοιχηματικές χορηγίες στην Ισπανία

Οι νέοι νόμοι περί στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία σκοπεύουν να συρρικνώσουν σημαντικά την παρουσία των εταιρειών στοιχήματος στην καθημερινότητα και για αυτό το λόγο προβλέπουν μια σειρά από περιορισμούς, όσον αφορά στη διαφημιστική προβολή, αλλά και στις χορηγίες προς τον αθλητισμό. Αν και ο νόμος αυτός έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, οι υπεύθυνοι ετοιμάζονται για την πλήρη εφαρμογή του.

Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά στο ποδόσφαιρο, όπου πολλές ομάδες έχουν συνάψει χορηγίες με νόμιμες εταιρείες στοιχήματος. Οι συνεργασίες αυτές θα πρέπει να ακυρωθούν, προκειμένου οι ομάδες να μην παρανομήσουν.

 

Η πρώτη απώλεια στοιχηματικής χορηγίας στο ισπανικό ποδόσφαιρο

Η πρώτη από τις ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία της με στοιχηματική εταιρεία είναι η Οσασούνα. Η Οσασούνα συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια με την εταιρεία στοιχημάτων Kironbet. Τα 3 τελευταία χρόνια, μάλιστα, η Kironbet αποτελούσε κύριο χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο νέος νόμος, όμως, αναγκάζει τις δύο πλευρές να διακόψουν τη συνεργασία τους, αφού στο εξής καμία στοιχηματική εταιρεία δε θα έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων.

 

Σημαντικούς περιορισμούς φέρνει ο νέος νόμος

Ο νόμος που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά περιορισμών για την προβολή των εταιρειών στοιχήματος. Για παράδειγμα, δε μπορούν να διαφημίζονται στην τηλεόραση, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Επιπλέον, καμία στοιχηματική εταιρεία δε θα μπορεί να διαφημίζεται μέσω χορηγιών της προς τον αθλητισμό. Τέλος, απαγορεύεται και η συμμετοχή διασημοτήτων σε διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών.

Να θυμίσουμε πως οι οπαδοί της Οσασούνα σε γενική συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει είχαν αποφασίσει πως δεν ήθελαν να συνεχίσει η συνεργασία της ομάδας τους με την Kironbet.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.