Καμία αναβολή για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε κατά της προσφυγής που είχε πραγματοποιήσει το συλλογικό όργανο των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ισπανία, κατά του νόμου που απαγορεύει την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και Τύπο. Η AMI (Asociación de Medios de Información) ζητούσε να αναβληθεί η ημερομηνία ισχύος του νόμου, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος κάτι τέτοιο.

Το βασικό πρόβλημα της AMI, σχετικά με την ημερομηνία εφαρμογής του νόμου, είναι το γεγονός ότι τα διαδικτυακά μέσα θα αναγκαστούν να απαγορέψουν τις αντίστοιχες διαφημίσεις μερικούς μήνες αργότερα, το οποίο σημαίνει ότι έχουν ένα τεράστιο εμπορικό πλεονέκτημα, έναντι των παραδοσιακών ΜΜΕ.

 

Το χρονικό της υπόθεσης αναβολής

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε πριν αρκετούς μήνες να επιβάλει απαγόρευση των διαφημίσεων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών σε κάθε Μέσο, προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικότερα οι παίχτες από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Αυτό σημαίνει ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις θα εκλείψουν από τον Τύπο και το διαδίκτυο, ενώ θα μπορούν να προβάλλονται μόνο μεταξύ 1-5 τα ξημερώματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Το πρόβλημα της AMI, σχετικά με τη διαδικασία επιβολής του νόμου, όμως, εντοπίζεται στις ημερομηνίες που θα τεθεί σε ισχύ. Συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρει ότι η απαγόρευση έχει ήδη ξεκινήσει για τα παραδοσιακά ΜΜΕ, ενώ θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου για το διαδίκτυο. Αυτό, σύμφωνα με την AMI, φέρνει σε μειονεκτική θέση τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που θα αναγκαστούν να χάσουν στοιχηματικές διαφημίσεις για το EURO, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες θα μπορούν να φιλοξενούν τέτοιες διαφημίσεις για το μεγαλύτερο κομμάτι του καλοκαιριού.

Ωστόσο, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας έκριναν ότι η διαφορετική ημερομηνία ισχύος για τα ΜΜΕ του διαδικτύου δικαιολογείται και αποφάσισαν ότι δεν απαιτείται καμία αλλαγή σε αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.   

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.