Αρνητική η απάντηση του ΣτΕ στον ΟΠΑΠ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του ΟΠΑΠ για ακύρωση του ειδικού τέλους των 5 λεπτών που επιθυμεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι το μέτρο θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, καθώς, όπως ανέφερε η απόφαση του ΣτΕ, δεν υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες που θα δικαιολογούσαν την αναστολή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

 

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω μέτρο, το οποίο περιλαμβάνει ένα ειδικό τέλος ύψους 0,05 ευρώ ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αποτέλεσε μία από τις λύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφύγει την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή του, όμως, ο ΟΠΑΠ αντέδρασε έντονα και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, η προσφυγή του δεν πέτυχε τίποτε.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, μάλιστα, ο ΟΠΑΠ δεν είναι μόνον υποχρεωμένος να πληρώνει το τέλος, αλλά και να δηλώνει μέχρι τις 20 κάθε μήνα στις φορολογικές αρχές τα ποσά που εισπράχθηκαν από το τέλος του προηγούμενου μήνα. Επειδή, όμως, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ είναι αδύνατο να υπολογιστεί άμεσα το κάθε ποσό, οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος θα εξαιρεθούν.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.