Σύσκεψη για το μέλλον των στοιχηματικών χορηγιών πραγματοποιούν οι ομάδες της Premier League

Οι ομάδες ποδοσφαίρου της αγγλικής Premier League έχουν προγραμματίσει μια σύσκεψη για να συζητήσουν το θέμα των στοιχηματικών χορηγιών και να καταλήξουν σε προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της συγκεκριμένης πρακτικής, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα. Όλες οι ομάδες του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Αγγλίας αντιμετωπίζουν την απειλή της απαγόρευσης των στοιχηματικών χορηγιών στον αθλητισμό και οι υπεύθυνοι προσπαθούν είτε να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσει σε τέτοια απόφαση, είτε να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Θυμίζουμε ότι η αγγλική κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω της αξιολόγησης και της αναθεώρησης του νόμου του 2005 για τα τυχερά παιχνίδια και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια σειρά αυστηρών περιορισμών. Πολλοί θεωρούν ήδη δεδομένη την απαγόρευση στοιχηματικών χορηγιών στο ποδόσφαιρο και οι ομάδες της Premier League ανησυχούν για τα μελλοντικά τους έσοδα.

 

Η στάση των ποδοσφαιρικών ομάδων απέναντι στις στοιχηματικές χορηγίες

Ειδικά οι ομάδες της Premier League έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις με τη βιομηχανία του στοιχήματος, αφού οι περισσότερες από αυτές συνεργάζονται μέσω χορηγιών με ιστοσελίδες και εταιρείες στοιχήματος. Οι φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν τις εξελίξεις, αλλά έχουν ήδη εκφράσει τις αντίθεσή τους σε πιθανές απόλυτες πρακτικές, όπως η πλήρης απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο CEO της Premier League, Richard Masters, δήλωσε πως o αθλητικός κόσμος συμφωνεί με την αναθεώρηση του νόμου, αλλά όχι με ακραία μέτρα, όπως η πλήρης απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων της Premier League, από την άλλη, έχουν ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. Οι υπεύθυνοι, πάντως, δηλώνουν ανήσυχοι από το ενδεχόμενο απαγόρευσης των στοιχηματικών χορηγιών, οι οποίες συμβάλλουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην Premier League, αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες. Και, ειδικά αυτή την εποχή, που η πανδημία έχει προκαλέσει προβλήματα που επηρεάζουν τα οικονομικά μικρών και μεγάλων ομάδων, η διακοπή των εσόδων από τις στοιχηματικές χορηγίες θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Τέλος να θυμίσουμε πως και η αγγλική Football League είχε πάρει θέση κατά της απαγόρευσης στοιχηματικών χορηγιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.