Απαγόρευσε τα online τυχερά παιχνίδια λόγω κορωναϊού η Λετονία

Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε τελικά να απαγορεύσει τα online τυχερά παιχνίδια, όσο η χώρα βρίσκεται υπό το καθεστώς έκτακτων μέτρων. Ο νόμος που περιλαμβάνει τους περιορισμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, όσο η πανδημία συνεχίζεται, τονίζει ξεκάθαρα ότι οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών πρέπει να παύσουν άμεσα τη λειτουργία τους, όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Θυμίζουμε ότι το αρχικό νομοσχέδιο (το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος και ισχύει στη Λετονία) έκλεινε τα επίγεια πρακτορεία στοιχήματος και άλλες επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια, αλλά παρουσίαζε ασάφειες, όσον αφορά στον online τομέα. Ωστόσο, μια νέα προσθήκη ξεκαθαρίζει το τοπίο, αλλά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες που λειτουργούν στη χώρα.

 

Προσωρινά κλειστές οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στη Λετονία

Ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι οι ιστοσελίδες που προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και λειτουργούν νόμιμα στη Λετονία θα πρέπει να παύσουν προσωρινά τη λειτουργία τους και να σταματήσουν να δέχονται παίχτες. Παράλληλα, τονίζει ότι, αν και κλειστές, οι ιστοσελίδες θα πρέπει να τηρήσουν κάθε νομική υποχρέωση απέναντι στα μέλη τους (όπως το να τους επιτρέψουν να προχωρήσουν σε ανάληψη των χρημάτων τους).

Ο συγκεκριμένος νόμος έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών έχουν κατεβάσει ρολά. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι τα περιοριστικά μέτρα που αναφέρονται στο νόμο λήγουν επίσημα στις 14 Απριλίου, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι πιθανότατα θα επεκταθούν, ακόμη και για μερικούς μήνες!

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.