Σχεδόν το 50% της online αγοράς καλύπτουν οι παράνομες ιστοσελίδες στην Πολωνία

Η Πολωνία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το παράνομο στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια, καθώς στη χώρα δραστηριοποιούνται πολλές μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες, που καταφέρνουν ωστόσο να εξασφαλίσουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι παράνομες ιστοσελίδες εξασφαλίζουν σχεδόν τα μισά έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών της Πολωνίας, εκμεταλλευόμενες τις ιδανικές συνθήκες που δημιουργούν οι απαγορεύσεις και οι αυστηροί νόμοι που ισχύουν.

Η νέα αυτή έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία EY και δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια η αγορά παράνομων τυχερών παιχνιδιών της Πολωνίας έχει γιγαντωθεί, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα, όχι μόνο στις νόμιμες ιστοσελίδες, αλλά και στα κρατικά ταμεία και στην ασφάλεια των παιχτών. Άλλωστε, οι παράνομες ιστοσελίδες δεν πληρώνουν φόρους, ενώ παράλληλα δεν ελέγχονται για την αξιοπιστία τους.

 

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα της νέας έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η EY, οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Πολωνία εξασφάλισαν έσοδα ύψους 2,7 δις ευρώ μέσα στο 2020. Τα έσοδα αυτά ισούνται με το 46,7% των συνολικών εσόδων της αγοράς (νόμιμης και παράνομης), γεγονός που δείχνει ότι τα μισά σχεδόν έσοδα της αγοράς καταλήγουν σε παράνομες ιστοσελίδες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολιάστηκαν έντονα στην Πολωνία, με τον φορέα Play Legally Association να προχωρά στις πρώτες επίσημες δηλώσεις. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του φορέα, Katarzyna Mikołajczyk, απέδωσε την αποκαρδιωτική εικόνα στους περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο σύνολο της αγοράς. Άλλωστε, στην Πολωνία πολλά online τυχερά παιχνίδια, όπως το πόκερ, είναι απαγορευμένα, ενώ κάποια άλλα, όπως εκείνα των online καζίνο, διεξάγονται μέσω κρατικού μονοπωλίου. Παράλληλα, οι ιδιωτικές ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν εξοντωτικούς περιορισμούς, αλλά και υψηλούς φόρους, οι οποίοι αγγίζουν το 33% των εσόδων τους. Όπως είναι φυσικό, τέτοιου είδους περιορισμοί ευνοούν την άνθιση της παράνομης αγοράς.

Η πρόεδρος του Play Legally Association, λοιπόν, απευθύνθηκε στους αρμόδιους, τονίζοντας ότι η νέα έρευνα αποδεικνύει πως το σημερινό σύστημα λειτουργίας της αγοράς έχει αποτύχει. Οι περιορισμοί, οι υψηλοί φόροι και τα μονοπώλια, δήλωσε, στρέφουν τις ιστοσελίδες και τους παίχτες στην παράνομη αγορά, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα από φόρους και να μην υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για τους παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.