Αυξάνονται τα έξοδα των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ολλανδία

Ο νόμος που νομιμοποιεί τo online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου στην Ολλανδία έχει τεθεί σε ισχύ, αλλά το ντεμπούτο της αγοράς έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου του 2021. Οι αρμόδιοι φορείς και οι στοιχηματικές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα βρίσκονται στην τελική ευθεία και έχουν ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Ωστόσο, οι νόμιμες ιστοσελίδες της ολλανδικής αγοράς θα πρέπει να προετοιμαστούν και για μια αυξημένη χρέωση, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο. Η αύξηση αφορά στο συνδρομητικό τέλος που θα πρέπει να πληρώνουν κάθε χρόνο, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία της ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς, της KSA (Kansspelautoriteit).

 

H αύξηση στις χρεώσεις των νόμιμων ιστοσελίδων

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι είχαν ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των νόμιμων ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: η πρώτη σχετίζεται με την αδειοδότηση, η δεύτερη με τους φόρους και η τρίτη με το συνδρομητικό τέλος για τη στήριξη της KSA. Το τέλος αυτό είχε αρχικά οριστεί στο 1,75% των εσόδων τους.

Οι αρμόδιοι, όμως, αποφάσισαν να αυξήσουν το ποσοστό αυτό στο 1,95% (πρόκειται για αύξηση 11,4%), ώστε να καλυφθούν τα αυξημένα έξοδα της KSA. Παράλληλα, ένα μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας της KSA, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι ανεξάρτητη και χρηματοδοτείται από τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά της Ολλανδίας.

Αύξηση στον συγκεκριμένο τομέα εξόδων, τέλος, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν μόνον οι εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών, αλλά και εκείνες των επίγειων. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο τομέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.