20.000 συμμετοχές στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Σουηδίας

H αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τις υπηρεσίες στοιχήματος μετρά πλέον περισσότερες από 20.000 εγγραφές. Η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος εγγυάται και την αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ειδικά τώρα που το online στοίχημα είναι νόμιμο στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Σουηδίας έκανε το ντεμπούτο του παράλληλα με τη νόμιμη αγορά online στοιχήματος, την 1η Ιανουαρίου του 2019.

 

Αποτελεσματικό το μέτρο του εθελοντικού αποκλεισμού

Από την 1η Ιανουαρίου έως σήμερα, λοιπόν, περισσότεροι από 20.000 Σουηδοί πραγματοποίησαν την εγγραφή τους στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού, με το όνομα Spelpaus.se. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να εγγραφούν στην σχετική ιστοσελίδα και το όνομά τους θα προστεθεί στη λίστα με τους παίχτες που θα εξαιρούνται από κάθε στοιχηματική υπηρεσία και προωθητική ενέργεια.

Όσοι εγγράφονται στο Spelpaus.se δε θα μπορούν να στοιχηματίσουν online ή να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι. Παράλληλα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις με τυχερά παιχνίδια, όπως καζίνο και αίθουσες με μπίνγκο ή φρουτάκια.

 

Ξεπεράστηκαν τα αρχικά εμπόδια

Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν μόνον οι 69 εταιρείες στοιχήματος που αδειοδοτήθηκαν από τις σουηδικές Αρχές. Και αυτές, όπως φάνηκε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα. Ωστόσο, η Spelinspektionen προειδοποίησε τις εταιρείες στοιχήματος ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε περιστατικά ανυπακοής του νόμου, προχωρώντας σε βεβαιώσεις προστίμων ή ακόμη και σε αναστολή της ισχύος της νόμιμης άδειας λειτουργίας των εταιρειών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.