Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του σουηδικού νόμου περί στοιχήματος

Οι σουηδικές Αρχές δημοσίευσαν χθες τον πλήρη νόμο περί στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ο νέος σουηδικός νόμος περί στοιχήματος βάζει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο, ρυθμίζει αποτελεσματικότερα το online στοίχημα, ενώ δίνει στις εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού την ευκαιρία να λειτουργήσουν νόμιμα στην αγορά της χώρας.

Βέβαια, παράλληλα με τα παράθυρα που ανοίγει για κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία, ο νέος νόμος επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των καταναλωτών, μέσω μιας σειράς περιορισμών.

 

Η νέα τάξη πραγμάτων στη σουηδική αγορά στοιχήματος

Μόλις ο νόμος τεθεί σε ισχύ, η σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών θα χωρίζεται σε τρεις τομείς. Ο πρώτος θα είναι ο ανοιχτός τομέας του online στοιχήματος, στον οποίο θα μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα οι αδειοδοτημένες ιδιωτικές εταιρείες, ο δεύτερος θα είναι ο τομέας δημόσιου ενδιαφέροντος, στον οποίο θα δραστηριοποιούνται μη κερδοσκοπικές εταιρείες που θα προσφέρουν λοταρίες και παιχνίδια bingo, και ο τρίτος ο κρατικός επίγειος τομέας, στον οποίο θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά τα επίγεια καζίνο και οι κρατικές εταιρείες.

 

Οι υποχρεώσεις των στοιχηματικών εταιρειών

Οι ιδιωτικές εταιρείες που θα επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του online στοιχήματος θα πρέπει, φυσικά, να αποκτήσουν μία από τις απαραίτητες άδειες, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου του 2018. Οι εταιρείες που θα αποκτήσουν τις άδειες θα είναι αναγκασμένες να πληρώνουν φόρο 18% των μεικτών εσόδων τους, αλλά και να υπακούν στους αυστηρούς νόμους που θέτουν κάποιους περιορισμούς, για την προστασία των καταναλωτών.

Τέτοιοι περιορισμοί είναι η υποχρεωτική προσφορά υπηρεσιών αυτό-αποκλεισμού για τους παίχτες, η προώθηση μόνο παιχνιδιών που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, Lotteriinspektionen, ο περιορισμός των πριμ μόνο σε νέα μέλη και άλλοι.

 

Μέτρα και για τον περιορισμό του παράνομου στοιχήματος

Παράλληλα με το άνοιγμα της αγοράς, ο νέος νόμος φέρνει και αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος. Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή θα έχει την εξουσία να δημοσιεύσει μια μαύρη λίστα (αντίστοιχης με αυτή που έχουμε στην Ελλάδα), στην οποία θα αναφέρονται οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Οι ιστοσελίδες αυτές θα μπλοκάρονται, σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών internet της Σουηδίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.