Βέλγιο: Προϊόν τζόγου τα loot boxes των videogames

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Βελγίου (μία από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει κάθε νέα απόφασή της) αποφάσισε ότι τα γνωστά loot boxes των videogames όχι μόνο αποτελούν προϊόν τζόγου, αλλά παραβιάζουν και τον βελγικό νόμο περί στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις αντίστοιχες άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, και απαγόρευσαν την προσφορά loot boxes σε κάποια από τα δημοφιλέστερα videogames.

 

Τι είναι τα loot boxes;

Τα loot boxes αποτελούν μια σχετικά πρόσφατη υπηρεσία των videogames, τα οποία απασχόλησαν πολύ νομοθέτες και την κοινή γνώμη. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες πακέτο δώρων που μπορούν να κερδίσουν ή να αγοράσουν οι παίχτες των videogames. Οι παίχτες δε γνωρίζουν τι κερδίζουν ή αγοράζουν, παρά μόνο αφότου ανοίξουν το loot box.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι κάποια loot boxes ζητούν χρήματα από τους παίχτες, χωρίς να αποκαλύπτουν τι περιέχουν και με τι θα τους αποζημιώσουν (μπορεί να είναι από κάτι άχρηστο έως κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού), πολλοί τα παρομοίασαν με τζόγο. Η αρμόδια Αρχή του Βελγίου, όμως, τα εξισώνει πλέον και επίσημα με τον τζόγο.

 

Η απόφαση των βελγικών Αρχών

Αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης είναι η ανακοίνωση της ρυθμιστικής Αρχής για την απαγόρευση των loot boxes που απαιτούν αγορά στα videogames. Αυτό σημαίνει ότι κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού videogames θα πρέπει να αφαιρέσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα από τα παιχνίδια τους, όπως τα FIFA, Overwatch και Counter-Strike: Global Offensive.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι εταιρείες θα έχουν να αντιμετωπίσουν το νόμο και αυστηρά πρόστιμα. Ο νέος κανονισμός προβλέπει πρόστιμα ύψους έως και 800.000 ευρώ, καθώς και την ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών. Αν, μάλιστα, κάποιο παιχνίδι που παραβιάζει το νόμο βρεθεί σε χέρια ανήλικου, τότε η αυστηρότητα των υπευθύνων θα εξαντλείται.


 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.