Τον Απρίλιο νομιμοποιείται το online στοίχημα στη Λευκορωσία

Πριν μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, υπέγραψε το νόμο που θα νομιμοποιήσει σύντομα το online στοίχημα στη χώρα. Ο νέος νόμος προβλέπει την αδειοδότηση των ενδιαφερόμενων εταιρειών και το άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος στη χώρα και συνοδεύεται από περιορισμούς και παραμέτρους που θα προστατεύουν παράλληλα τους παίχτες. Μέχρι τώρα, όμως, δεν είχε ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα και δε γνωρίζαμε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της νέας στοιχηματικής αγοράς.

Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, προχώρησε σε μια ανακοίνωση για το νέο νόμο και επιβεβαίωσε ότι το online στοίχημα θα διεξάγεται νόμιμα στη Λευκορωσία από τον Απρίλιο του 2019.

 

Η περίοδος προετοιμασίας και το ντεμπούτο του νόμιμου online στοιχήματος

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Vladimir Mukvich, η περίοδος έως τον Απρίλιο του 2019 θα χρησιμεύσει ως προπαρασκευαστική. Σε αυτό το διάστημα, οι εταιρείες στοιχημάτων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις απαραίτητες άδειες. Βέβαια, ο υπουργός τόνισε ότι δεν περιμένει τεράστια συμμετοχή στη διαδικασία, αφού δεν είναι πολλές οι εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Στο ίδιο διάστημα, οι αρμόδιοι θα εξετάσουν εξονυχιστικά και κάθε διάταξη του νέου νόμου που χρησιμεύει στην προστασία των παιχτών – ειδικά των ανήλικων και όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Θυμίζουμε ότι ο νέος νόμος δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε online τυχερά παιχνίδια παιχτών κάτω των 21 ετών, ενώ παράλληλα προβλέπει υποχρεωτικό έλεγχο στοιχείων και την κατάθεση των εσόδων των εταιρειών σε έναν ειδικό λογαριασμό, προκειμένου να καλύπτονται χρέη τους, σε περίπτωση χρεοκοπίας. Τέλος, και το σύστημα συλλογής φόρων θα είναι εξαιρετικά αυστηρό.

Η επίσημη έναρξη της αγοράς online στοιχήματος της Λευκορωσίας, τέλος, έχει οριστεί την 1η Απριλίου του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.