Υπέγραψε τον πανευρωπαϊκό διαφημιστικό κώδικα της EGBA η εταιρεία στοιχημάτων William Hill

Η εταιρεία στοιχημάτων William Hill αποτέλεσε μία από τις πρώτες εταιρείες που υπέγραψαν τον νέο πανευρωπαϊκό διαφημιστικό κώδικα της EGBA (European Gaming and Betting Association) και θα επιβάλλει στο πλάνο μάρκετινγκ τους περιορισμούς που αποφάσισε το συλλογικό όργανο. Ο νέος κώδικας είναι ο πρώτος στο είδος του και έχει σκοπό να προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανήλικοι, από τις αρνητικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών και της διαφημιστικής προβολής που τα συνοδεύει.

Θυμίζουμε ότι η EGBA δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες τον συγκεκριμένο κώδικα, ο οποίος δε συνοδεύεται από νομικές υποχρεώσεις. Ωστόσο, τα μέλη της θα πρέπει να τον εφαρμόσουν, ενώ και οι ευρωπαϊκές εταιρείες που δεν αποτελούν μέλη της είναι ευπρόσδεκτες να τον υιοθετήσουν.

 

Η εφαρμογή του κώδικα από τη William Hill

Όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες στοιχήματος που θα εφαρμόσουν τον κώδικα της EGBA, η William Hill θα αποφεύγει στο εξής να διαφημίζεται τηλεοπτικά κατά τη διάρκεια προγραμμάτων που απευθύνονται σε ανήλικους. Παράλληλα, οι διαδικτυακές διαφημίσεις της (κυρίως μέσω των social media) θα είναι πιο στοχευμένες, ενώ οι συνεργάτες της θα χρησιμοποιήσουν μια σειρά από εργαλεία που θα μπορούν να εντοπίζουν ανήλικους και να τους αποκλείουν.

Την απόφαση της William Hill σχολίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Patrick Jonker, ο οποίος ανέφερε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία της EGBA. Δεδομένου ότι κατέχουμε άδειες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι πρακτικές μας στη διαφημιστική προβολή ακολουθούν τους αυστηρούς νόμους κάθε χώρας. Αλλά ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή, υποδεχόμαστε ευχαρίστως κάθε πρωτοβουλία που θα βοηθήσει στην προστασία των ανηλίκων”.

Σε δηλώσεις προχώρησε, τέλος, και ο γενικός γραμματέας της EGBA, Maarten Haijer: “Η διαφήμιση είναι κρίσιμη στον τομέα ενημέρωσης του κοινού, σχετικά με το ποιες εταιρείες στοιχήματος είναι νόμιμες και ποιες όχι. Αλλά η διαφημιστική προβολή θα πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο και να προστατεύει τους καταναλωτές, ειδικά τους ανήλικους. Καλούμε και άλλες εταιρείες στοιχήματος να υπογράψουν το νέο κώδικα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ευρωπαϊκές Αρχές, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιτυχία του”.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλα τα στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη