Ζήτημα απελευθέρωσης της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών προέκυψε στην Αυστρία

Η OVWG, η αυστριακή ένωση στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών της Αυστρίας έθεσε πριν μερικές ημέρες για μια ακόμη φορά το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά έσοδα και να υπάρξουν μέτρα στήριξης προς τον αθλητισμό της χώρας. Το συλλογικό όργανο της αγοράς επαναφέρει για μια ακόμα φορά το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς, ως την αποτελεσματικότερη λύση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σύλλογοι στον αθλητικό τομέα.

Θυμίζουμε ότι στην Αυστρία είναι νόμιμο το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, αλλά στην αγορά επικρατεί το κρατικό μονοπώλιο της Österreichische Lotterien Gesellschaft. Το εν λόγω μονοπώλιο χαρακτηρίζεται πλέον ξεπερασμένο, ως οικονομικό μοντέλο, και επιβλαβές, όχι μόνο για την αγορά online τυχερών παιχνιδιών, αλλά και για τον αθλητισμό που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κρατικά έσοδα του online στοιχήματος.

 

Τα νέα αιτήματα της OVWG

Η νέα ανακοίνωση της OVWG καλεί τους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν τη λειτουργία της αγροάς τυχερών παιχνιδιών, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει, εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown που την ακολούθησε. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι αθλητικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και οι μικρές κρατικές επιχορηγήσεις (οι οποίες προέρχονται κυρίως από τα έσοδα φόρων προς την Österreichische Lotterien Gesellschaft) δεν αρκούν.

Για αυτό το λόγο, επανέρχεται το πάγιο αίτημα της OVWG για απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Η απελευθέρωση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα φέρει νέες στοιχηματικές εταιρείες στην Αυστρία, οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν για τις άδειες που θα εξασφαλίσουν. Παράλληλα, οι εταιρείες αυτές θα φορολογούνται και θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα κρατικά ταμεία και, κατά συνέπεια, τον αθλητισμό της χώρας, έως και κατά 50 εκατομμύρια ευρώ.

Προς το παρόν, πάντως, η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει σχολιάσει το αίτημα της OVWG.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.