70 άδειες νόμιμου online στοιχήματος εξέδωσαν οι ιταλικές Αρχές

Η αρμόδια ιταλική ρυθμιστική Αρχή, ADM (Agenzia delle Dogane e dei Monopoli), εξέδωσε και απένειμε 70 νέες άδειες, τις οποίες εξασφάλισαν εταιρείες στοιχήματος από το εξωτερικό και το εσωτερικό που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Χάρη στο νέο κύμα αδειών, οι Ιταλοί παίχτες του στοιχήματος αποκτούν δεκάδες νέες εναλλακτικές στοιχηματισμού.

Η διαδικασία απονομής των αδειών, πάντως, καθυστέρησε σημαντικά, ενώ ο αριθμός των εταιρειών που θα δραστηριοποιούνται στο εξής νόμιμα στην ιταλική αγορά online στοιχήματος είναι μικρός, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

 

Οι νέες άδειες νόμιμου online στοιχήματος στην Ιταλία

Η αρμόδια Αρχή απένειμε συνολικά 70 άδειες, από τις οποίες οι 66 εξασφαλίζουν πλήρη πρόσβαση στην ιταλική αγορά online στοιχήματος, ενώ οι υπόλοιπες 4 συνοδεύονται από επιπλέον προϋποθέσεις. Ανάμεσα στις εταιρείες που εξασφάλισαν μία από τις απαραίτητες άδειες και μπορούν πλέον να λειτουργούν 100% νόμιμα στην Ιταλία βρίσκονται και κάποιες από τις κορυφαίες στοιχηματικές του εξωτερικού, όπως οι William Hill, Paddy Power BetFair, Bet365 και GVC Holdings (ιδιοκτήτρια των Sportingbet, Bwin, Ladbrokes Coral και άλλων).

Οι άδειες για νόμιμη δραστηριοποίηση στην ιταλική αγορά online στοιχήματος κόστισαν 200.000 ευρώ σε κάθε εταιρεία και έχουν ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

 

Μικρότερη από την αναμενόμενη η ζήτηση

Σύντομα, θα δραστηριοποιούνται 70 εταιρείες στοιχήματος στην Ιταλία και, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι αυτό το νούμερο, είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό των πρώτων εκτιμήσεων. Άλλωστε, οι ιταλικές Αρχές είχαν αναφέρει ότι θα διαθέσουν συνολικά 120 άδειες στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Ωστόσο, από τους πρώτους ήδη μήνες της διαδικασίας, μόνο 80 εταιρείες αιτήθηκαν μια άδεια, με 10 από αυτές να αποχωρούν στη συνέχεια, εξαιτίας των καθυστερήσεων του ιταλικού Δημοσίου και άλλων λόγων. Άλλωστε, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, ενώ τελικά ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019.

Παράλληλα, οι ιταλικές Αρχές φρόντισαν να καταστήσουν λιγότερο ελκυστική την αγορά online στοιχήματος της χώρας, με νέους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση όλων των στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.