Μέσω δημοψηφίσματος η απόφαση για νομιμοποίηση του στοιχήματος στη Florida

To άρθρο που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασιστεί η νομιμοποίηση του στοιχήματος ή όχι στη Florida, υπερψηφίστηκε και πλέον η απόφαση βρίσκεται στα χέρια των πολιτών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι ιδιαίτερα θετική για τους υπέρμαχους της νομιμοποίησης του στοιχήματος, αφού περιπλέκει αρκετά τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που η τύχη της ελεύθερης αγοράς στοιχήματος της Florida θα κριθεί μέσω δημοψηφίσματος, απαιτείται έγκριση από το 60% των ψηφοφόρων. Αντίθετα, το ποσοστό θα ήταν αρκετά μικρότερο, στην περίπτωση που η απόφαση λαμβανόταν από τους αρμόδιους, όπως έχει συμβεί και σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ.

 

Οι νικητές και οι χαμένοι της απόφασης για δημοψήφισμα

Η μεταφορά της απόφασης για τη νομιμοποίηση ή όχι του στοιχήματος στους πολίτες της Florida ευνοεί κυρίως όσους τάσσονται κατά της διατήρησης του ισχύοντος status quo. Αυτή τη στιγμή στη Florida δεν επιτρέπεται ο στοιχηματισμός. Ωστόσο, επιτρέπονται κάποια τυχερά παιχνίδια των καζίνο, αποκλειστικά σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.

Το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα της αγοράς έχει η φυλή Seminole, ένας από τους βασικούς πολέμιους της νομιμοποίησης του στοιχήματος. Στο πλευρό τους, οι Seminole έχουν τη Disney, τον κολοσσό της διασκέδασης που ευθύνεται για το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής κίνησης, χάρη στο θεματικό πάρκο Disneyworld. Οι δύο τους αποτέλεσαν τους βασικότερους υποστηρικτές του δημοψηφίσματος – πρώτον, για να κερδίσουν χρόνο, προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να ταχθούν εναντίον της νομιμοποίησης, και δεύτερον, για να δυσκολέψουν την απόφαση.

Στον αντίποδα βρέθηκαν εταιρείες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη Florida, αρμόδιοι από πλευράς Πολιτείας που έβλεπαν έναν τρόπο να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και η ομάδα των Miami Dolphins, η οποία θα μπορούσε να επωφεληθεί μέσω χορηγιών.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους και να εξασφαλίσουν το απαραίτητο 60% στο δημοψήφισμα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.