Εξετάζονται αυστηρότερα ηλικιακά όρια για τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να εξετάσει τα ισχύοντα ηλικιακά όρια για διάφορα τυχερά παιχνίδια, αρχής γενομένης από το γνωστό ξυστό και άλλα παιχνίδια άμεσης νίκης. Τα αποτελέσματα της έρευνας της επιτροπής θα καθορίσουν την αλλαγή ή όχι των ισχύοντων κατώτατων ηλικιακών ορίων για επιλεγμένα τυχερά παιχνίδια, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις κρίνονται αρκετά χαμηλά.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ξυστού, αλλά και παρόμοιων online παιχνιδιών του διαδικτύου, το κατώτατο όριο είναι τα 16 έτη. Πολλοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο όριο είναι πολύ χαμηλό και κρύβει κινδύνους, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε εθισμό στον τζόγο.

 

Αύξηση ορίου ηλικίας στα 18 για ξυστό και παιχνίδια άμεσης νίκης

Την ευθύνη για τη σύσταση της επιτροπής ανέλαβε ο υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Mims Davies, με σκοπό να προστατέψει τους νέους από τους κινδύνους που κρύβουν ορισμένα τυχερά παιχνίδια για τους νέους. Στην περίπτωση που η επιτροπή επιβεβαιώσει τέτοιου είδους κινδύνους, το όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια τύπου ξυστό, που σήμερα είναι στα 16 έτη, θα ανέβει στα 18.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πάντως, τα στοιχεία για τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο δε δείχνουν ότι υπάρχει άμεση απειλή για τους ανήλικους. Ωστόσο, θέλει να επιβεβαιώσει ότι δεν κρύβονται κίνδυνοι για τους νέους, εξαιτίας των χαμηλών ορίων ηλικίας που ισχύουν σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός έχει ζητήσει από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να συνεισφέρει με τις απόψεις του πάνω στο θέμα. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενος είναι ευπρόσδεκτος, προκειμένου να βοηθήσει στην τελική απόφαση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.