30 εκατομμύρια επισκέψεις είχαν οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η BGC (Betting and Gaming Council), το εμπορικό όργανο των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει ότι η αγορά παράνομου online στοιχήματος είναι αρκετά μεγάλη και ευθύνεται για μεγάλο κομμάτι του συνολικού τζίρου στον συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με την έρευνα, κατά το διάστημα 2018-2019, οι παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος δέχθηκαν συνολικά 30 εκατομμύρια επισκέψεις από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έρευνα διεξήχθη με αφορμή τη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιολόγηση και την αναδιάρθρωση της αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβάλλοντας αυστηρότερους περιορισμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η BGC ζητά από τους αρμόδιους να μην επιβάλλουν πολλούς περιορισμούς, γιατί κάτι τέτοιο θα ενισχύσει την εξάπλωση του παράνομου online στοιχήματος. Οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, άλλωστε, θυμίζει η BGC, δε θα είναι υποχρεωμένες να επιβάλλουν περιορισμούς στα μέλη τους.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της BGC

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της BGC, οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες δέχθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια επισκέψεις από συνολικά 200.000 παίχτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα παραπάνω μεταφράζονται σε τζίρο άνω του 1,5 δις ευρώ στο παράνομο στοίχημα.

Οι επισκέψεις που δέχθηκαν οι παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες ισούνται με το 2,5% του συνόλου των επισκέψεων σε ιστοσελίδες στοιχήματος. Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι το 9% των αποτελεσμάτων αναζήτησης στοιχηματικών ιστοσελίδων παραπέμπουν σε παράνομες ιστοσελίδες.

Τα αποτελέσματα αυτά ανησυχούν την BGC, της οποίας τα μέλη αναμένεται να αναγκαστούν να δεχθούν ακόμα περισσότερους περιορισμούς, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Και για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι προειδοποιούν ότι τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα οδηγούν πολύ συχνά τους παίχτες σε παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν είναι αναγκασμένες να περιορίσουν το ύψος των καταθέσεων, των πριμ και άλλων προνομίων.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.