Αυξήθηκαν οι παίχτες που ζήτησαν εθελοντικό αποκλεισμό στη Λιθουανία

Στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας λειτουργεί ένα σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού, το οποίο δίνει στους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο τη δυνατότητα να εγγραφούν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και να αποκλειστούν από κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές της Λιθουανίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μεγάλη επιτυχία και, κατά τη διάρκεια του 2020, αυξήθηκαν όσοι ζήτησαν αποκλεισμό από κάθε είδους τυχερό παιχνίδι.

Αν και οι αρμόδιοι δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του 2019, ανέφεραν ότι οι αιτήσεις για εθελοντικό αποκλεισμό αυξήθηκαν στις 17,348 μέσα στο 2020. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τους αρμόδιους, η οποία αναλύεται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

 

Τα αναλυτικά στοιχεία από το λιθουανικό πρόγραμμα αποκλεισμού

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού αναλύονται κάθε χρόνο, ως προς την ηλικία, το φύλο και άλλα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, οι αρμόδιοι μπορούν να αναλύσουν και να προσεγγίσουν διαφορετικά τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Όπως δείχνουν τα φετινά στοιχεία, λοιπόν, τα 17.348 άτομα που ζήτησαν εθελοντικό αποκλεισμό από τα τυχερά παιχνίδια είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα του 2019. Παράλληλα, φαίνεται πως για πρώτη φορά από το 2017 σημειώνεται μείωση των ατόμων ηλικίας 18-20 ετών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ατόμων 18-20 στο σύνολο των Λιθουανών μειώθηκε από το 9% στο 6%. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η μείωση αυτή μπορεί να δείχνει ότι οι νεότεροι παίχτες παίρνουν πιο σοβαρά τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο και είναι πιο προσεκτικοί, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερο τη βοήθεια του συγκεκριμένου προγράμματος.

Μειωμένο εμφανίζεται και το ποσοστό της αμέσως επόμενης ηλικιακής ομάδας, αυτής των 21-30, το οποίο βρέθηκε στο 48% από το προηγούμενο 52%. Αντίθετα, το ποσοστό της ομάδας 31-40 αυξήθηκε, από το 36% στο 42%. Οι ηλικίες 41-50 και 51 και άνω, τέλος, έμειναν σταθερές, στο 2% και 4% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στο φύλο όσων ζήτησαν εθελοντικό αποκλεισμό, τέλος, το 90% ήταν άνδρες και το 10% γυναίκες. Τα ποσοστά αυτά, όμως, δείχνουν αύξηση των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς το ποσοστό τους δεν ξεπερνούσε το 7% το 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.