Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για τη ρύθμιση της ολλανδικής αγοράς online στοιχήματος

Η ολλανδική κυβέρνηση κατέληξε στους κανόνες λειτουργίας της αγοράς online στοιχήματος, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της σε μερικούς μήνες, και δημοσίευσε τον σχετικό νόμο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, επισημοποιώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί το online στοίχημα, τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, αλλά και οι σχετικές αγορές, όπως η διαφημιστική.

Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ο δεύτερος που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στην Ολλανδία. Ο πρώτος απλά νομιμοποιούσε τα online τυχερά παιχνίδια και ανέφερε μόνο τις βασικές πτυχές της λειτουργίας της αγοράς, όπως η διαδικασία αδειοδότησης και άλλες τυπικές διαδικασίες. Ο νέος νόμος, από την άλλη, ρυθμίζει περισσότερο καθημερινές πτυχές της λειτουργίας της αγοράς.

 

Τι προβλέπει ο νέος ολλανδικός νόμος;

Μια από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις του νέου νόμου αφορά σε αθλητικά γεγονότα, στα οποία οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες δε θα μπορούν να προσφέρουν επιλογές στοιχήματος. Τέτοια γεγονότα είναι αυτά που διεξάγονται στην Γ΄ Κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος (αλλά και των κατηγοριών που βρίσκονται χαμηλότερα), αυτά που διεξάγονται σε κατηγορίες κάτω των 21 ετών και οι φιλικοί αγώνες που δεν έχουν τη σφραγίδα της FIFA.

Επιπλέον, έχουν προστεθεί κάποιες διατάξεις που σκοπό έχουν να προστατέψουν τους παίχτες και αφορούν κυρίως στον τομέα των προσφορών. Για παράδειγμα, αλλάζουν οι αρχικοί κανόνες για τη διάθεση πριμ και για τις προϋποθέσεις που τα συνοδεύουν. Τον ίδιο σκοπό έχουν και οι διατάξεις που αναγκάζουν τις στοιχηματικές ιστοσελίδες να παρέμβουν, σε περίπτωση που κρίνουν πως η συμπεριφορά ενός μέλους τους οφείλεται σε εθισμό στον τζόγο.

Τέλος, ο νέος νόμος επιβάλλει κάποιους περιορισμούς στη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Αν και οι στοιχηματικές χορηγίες επιτρέπονται, οι διαφημίσεις των ιστοσελίδων δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν αθλητές, ομάδες ή άλλες διασημότητες, προκειμένου να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.