H νομοθεσία περί στοιχήματος στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ φέρνουν σε πολλούς συνειρμούς σχετικούς με τον τζόγο και ενδεχομένως και το στοίχημα. Αποτελούν, άλλωστε, την πατρίδα του Las Vegas, της πρωτεύουσας του τζόγου, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες εν δυνάμει αγορές του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, πολλές στοιχηματικές εταιρείες βλέπουν την αγορά των ΗΠΑ ως ένα ιερό δισκοπότηρο.

Προς το παρόν, όμως, οι δυνατότητες δραστηριοποίησης που έχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι ελάχιστες, αφού σε γενικές γραμμές το να δέχεται ή να τοποθετεί κανείς στοιχήματα στις ΗΠΑ (είτε επίγεια είτε online) είναι παράνομο.

 

Επιτρέπεται το στοίχημα στις ΗΠΑ;

Το στοίχημα στις ΗΠΑ δεν είναι νόμιμο, σε οποιαδήποτε πιθανή μορφή. Με άλλα λόγια, απαγορεύονται τα επίγεια και τα online στοιχήματα, τα στοιχήματα σε εικονικά αθλήματα και fantasy leagues – κοινώς, όλα τα στοιχήματα. Και οι Αμερικανοί νομοθέτες έχουν φροντίσει να διατηρήσουν κλειστή την αγορά του στοιχήματος, όχι με έναν, αλλά με τρεις διαφορετικούς νόμους!

 

Η σχετική νομοθεσία

Ο πρώτος νόμος που απαγόρεψε κάποια μορφή στοιχήματος στις ΗΠΑ είναι γνωστός ως Interstate Wire Act. Ο συγκεκριμένος ισχύει από το 1961 (!) και αναφέρει ρητά ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση στοιχημάτων μέσω ενσύρματων μέσων. Ο ορισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε για να διωχθούν οι μεγαλοεγκληματίες της εποχής, οι οποίοι μεταξύ άλλων δέχονταν στοιχήματα μέσω τηλεφώνου ή άλλων μέσων. Μετά από δεκαετίες, όμως, ο νόμος έγινε πιο επίκαιρος, συμπεριλαμβάνοντας νοηματικά και το διαδίκτυο.

Ο δεύτερος νόμος είναι γνωστός ως PASPA (Professional & Amateur Sports Protection Act) και ισχύει από το 1992. Ο εν λόγω νόμος συντάχθηκε και ψηφίστηκε, προκειμένου να απλοποιήσει τη δουλειά των Αρχών, καθώς η γλώσσα του Interstate Wire Act μπορούσε να είναι ανοιχτή σε ερμηνείες. Ο συγκεκριμένος νόμος απαγόρευσε κάθε μορφή στοιχηματισμού στις ΗΠΑ, αφήνοντας ελάχιστα παράθυρα.

Ο τρίτος νόμος δεν αφορά τόσο το στοίχημα αυτό καθαυτό, αλλά εμποδίζει τους παίχτες να στοιχηματίσουν παράνομα μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για το νόμο UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act), o οποίος δεν απαγορεύει το (ήδη απαγορευμένο) στοίχημα, αλλά καθιστά παράνομη την διευθέτηση τραπεζικών πληρωμών που αφορούν σε κέρδη από online στοίχημα. Κοινώς, οι τράπεζες δε μπορούν να επιτρέψουν στους Αμερικανούς παίχτες συναλλαγές με online στοιχηματικές εταιρείες. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος εξαιρεί τα fantasy sports.

 

Εξαιρέσεις των νόμων σε επιλεγμένες Πολιτείες

Οι παραπάνω νόμοι είναι ομοσπονδιακοί και ισχύουν στο σύνολο των ΗΠΑ. Ωστόσο, αφήνουν το περιθώριο σε κάποιες Πολιτείες να αποφασίσουν μόνες τους αν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν το στοίχημα. Μια τέτοια Πολιτεία είναι η Nevada, όπου βρίσκεται το Las Vegas. Εκεί είναι νόμιμα όλα τα επίγεια τυχερά παιχνίδια. Η Nevada, όμως, αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μόνη εξαίρεση, όσον αφορά στον τομέα του στοιχήματος. Ακόμη και άλλες Πολιτείες, όπως το New Jersey, στις οποίες επιτρέπονται και τα επίγεια και τα online τυχερά παιχνίδια (αρκεί οι πάροχοι των τελευταίων να έχουν μοιραστεί την άδεια με μια αμερικανική εταιρεία καζίνο), το στοίχημα δεν επιτρέπεται.

 

Το μέλλον του στοιχήματος στις ΗΠΑ

Με τρεις αυστηρούς νόμους που ισχύουν εδώ και δεκαετίες, είναι δύσκολο να προχωρήσει κανείς σε προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς στοιχήματος της ΗΠΑ. Οι νομοθέτες δε μοιάζουν διατεθειμένοι να επιτρέψουν καθολικά το στοίχημα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά έχουν αποδείξει ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να προσθέσουν κι άλλες εξαιρέσεις. Τέτοιου είδους εξαιρέσεις προσπαθούν να πετύχουν Πολιτείες όπως το New Jersey και το Mississippi, που έχουν προχωρήσει σε έφεση έναντι του νόμου PASPA.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη