Σφίγγει ο κλοιός για τις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες στη Νορβηγία

Η Νορβηγία, μία από τις χώρες της Ευρώπης που επιμένει στο κρατικό μονοπώλιο στην αγορά του online στοιχήματος, αποφάσισε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για όσες εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Ο συνασπισμός των μεγάλων κομμάτων της χώρας προχώρησε στη σύνταξη ενός νομοσχεδίου που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη δράση των εταιρειών αυτών στη χώρα, εισάγοντας μια σειρά από νέους περιορισμούς για τις εταιρείες στοιχήματος, αλλά και νέες αρμοδιότητες στα αρμόδια όργανα.

Μέσω του νέου νομοσχεδίου, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη Νορβηγία, αλλά και οι Νορβηγοί παίχτες που τις προτιμούν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια.

 

Τι θα προβλέπει ο νέος νόμος;

Ο νέος νόμος θα τεθεί πιθανότατα σε ισχύ στις 7 Μαΐου του 2018 και θα προσθέσει μια σειρά περιορισμών σε όσες εταιρείες στοιχήματος δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Οι βασικότεροι περιορισμοί είναι οι εξής:

  • Οι ιστοσελίδες των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών θα μπλοκάρονται σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
  • Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η Lotteri og Stiftelsestilsynet, θα έχει πλέον την εξουσία παρακολούθησης των τραπεζικών συναλλαγών με παράνομες στοιχηματικές εταιρείες.
  • Τα νορβηγικά ΜΜΕ θα απαγορεύεται να προβάλλουν οποιαδήποτε στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται παράνομα στη χώρα.
  • Η Lotteri og Stiftelsestilsynet θα έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου περί στοιχήματος της Νορβηγίας.

Όπως είναι φυσικό, οι παραπάνω αλλαγές θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τη δράση των εταιρειών στοιχήματος που εδρεύουν στο εξωτερικό και δεν έχουν δικαίωμα δραστηριοποίησης στη νορβηγική αγορά. Εκεί, άλλωστε, κυριαρχεί η κρατική εταιρεία Norsk Tipping, η οποία θα δει τη δράση της να ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, πάντως, ο νέος νόμος φρόντισε να επιφορτίσει τη Norsk Tipping με αυξημένες φιλανθρωπικές υποχρεώσεις.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.