Σε ισχύ οι αυστηρότεροι νόμοι ταυτοποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τον Φεβρουάριο του 2019, η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς του Ηνωμένου Βασίλειου (UKGC) ανακοίνωσε μια σειρά από αυστηρότερους νόμους, όσον αφορά στην ταυτοποίηση των στοιχείων όσων ανοίγουν λογαριασμό σε κάποια ιστοσελίδα online στοιχήματος. Οι νόμοι αυτοί μπήκαν σε εφαρμογή από τις αρχές Μαΐου και πλέον οι διαδικασίες εγγραφής σε κάποια τέτοια ιστοσελίδα έχουν αλλάξει.

Οι αρμόδιοι, άλλωστε, επιθυμούσαν εδώ και καιρό να θέσουν κάποιους πιο αυστηρούς κανόνες, όσον αφορά στην ταυτοποίηση όσων ανοίγουν νέο λογαριασμό σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα, προκειμένου να αποτρέψουν τον στοιχηματισμό από ανήλικους και άλλες παράνομες συμπεριφορές, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Αυστηρότεροι νόμοι ταυτοποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι νέοι νόμοι προβλέπουν πρώτα απ’ όλα την υποχρεωτική ταυτοποίηση των στοιχείων κάθε παίχτη (όνομα, ηλικία και διεύθυνση), με το άνοιγμα νέου λογαριασμού. Έως πρόσφατα, κάποιος παίχτης μπορούσε να ανοίξει ένα λογαριασμό, να καταθέσει χρήματα και να τοποθετήσει στοιχήματα, χωρίς να χρειάζεται να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του – αυτό ήταν υποχρεωτικό, μόνο στην περίπτωση που θα ζητούσε να προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων του. Πλέον, όμως, η αποστολή των απαραίτητων εγγράφων είναι υποχρεωτική, πριν προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα δυσκολέψει πολύ τους ανήλικους παίχτες, αλλά και όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ύποπτες συναλλαγές. Επιπλέον, χάρη σε αυτή, οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών εταιρειών θα ενημερώνονται άμεσα για το αν πρόκειται για παίχτες που έχουν ζητήσει στο παρελθόν αποκλεισμό τους, λόγω προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, διευκολύνει τη διαδικασία ανάληψης, αφού δεν απαιτείται νέα ταυτοποίηση στοιχείων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.