Υπερψηφίστηκε το άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος στη Σλοβενία

Οι Σλοβένοι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο που προβλέπει τον τερματισμό του κρατικού μονοπωλίου και το άνοιγμα της αγοράς στο online στοίχημα. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η αγορά online στοιχήματος της Σλοβενίας θα ανοίξει και πως οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την απόκτηση μίας από τις άδειες που πρόκειται να μοιραστούν.

Παράλληλα, ο νέος νόμος σημαίνει ότι οι παίχτες της χώρας θα έχουν σαφώς περισσότερες επιλογές στοιχηματισμού. Μέχρι σήμερα, άλλωστε, η μόνη νόμιμη επιλογή που έχουν οι παίχτες είναι η ιστοσελίδα της κρατικής εταιρείας Športna Loterija – αν και ο παράνομος online στοιχηματισμός ανθεί στη Σλοβενία.

 

Νέος νόμος για το άνοιγμα της αγοράς

Ο νέος νόμος θα αλλάξει σημαντικά την αγορά online στοιχήματος της Σλοβενίας. Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικές εταιρείες (και μάλιστα του εξωτερικού) θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στη Βουλή υπερψηφίστηκε με 35-26 και προβλέπει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να αποκτήσουν άδεια νόμιμης δραστηριότητας στην χώρα.

Το νομοσχέδιο έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού (SMC), Branko Zorman. Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιτίθεται επίσημα στο νέο νόμο, εκφράζοντας μεταξύ άλλων φόβους ότι δεν είναι συμβατός με το Κοινοτικό Δίκαιο. Από την πλευρά του, όμως, ο Zorman ανέφερε ότι η νομιμοποίηση του online στοιχήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη και μια κερδοφόρα λύση για το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, το παράνομο στοίχημα (σε ιστοσελίδες του εξωτερικού που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα) αντιπροσωπεύει το 85% της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος νόμος μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στο Δημόσιο, επιβάλλοντας φόρους στα χιλιάδες στοιχήματα που τοποθετούν οι Σλοβένοι σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.