Τη δημιουργία αγοράς στοιχήματος και online τυχερών παιχνιδιών εξετάζει το Πόρτο Ρίκο

Ο κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο, Pedro Pierlusi, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τις προοπτικές δημιουργίας μιας αγοράς στοιχήματος και online τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Οι αρμόδιοι συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας αγοράς και η προετοιμασία του εδάφους έχει ξεκινήσει επίσημα.

Άλλωστε, ένα πρόσφατο νομοσχέδιο νομιμοποίησε μια σειρά τυχερών παιχνιδιών, όπως το στοίχημα, τα online καζίνο και τα fantasy sports, οπότε ο δρόμος είναι ανοιχτός. Αυτό που θέλουν οι αρμόδιοι, όμως, είναι να δημιουργήσουν μια προστατευμένη και πλήρως λειτουργική αγορά, η οποία θα αποφέρει τα μέγιστα στα κρατικά ταμεία.

 

Τα σχέδια του Πόρτο Ρίκο για νόμιμα τυχερά παιχνίδια

Ο κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι η νέα ομάδα εργασίας θα προχωρήσει σε αναλύσεις και εκτιμήσεις και θα συμβουλέψει την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή και τον ίδιο στο πώς να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών. Τα μέλη της ομάδας εργασίας θα είναι επίσης υποχρεωμένα να συντάσσουν εκθέσεις κάθε τρίμηνο, προκειμένου να εκτιμάται η επιτυχία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, και να προτείνουν βελτιώσεις στη λειτουργία τους.

Βασικός στόχος των αρμοδίων είναι να συγκεντρώσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία από τη λειτουργία της αγοράς. Άλλωστε, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ετήσια κρατικά έσοδα ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, στην περίπτωση που νομιμοποιηθεί το στοίχημα, τα online τυχερά παιχνίδια και τα fantasy sports στη χώρα. Οι αρμόδιοι έχουν σταθεί ιδιαίτερα στο πώς θα αξιοποιούνται τα έσοδα των δημόσιων ταμείων από τα τυχερά παιχνίδια και ήδη έχουν προταθεί λύσεις, όπως το να κατευθύνεται το 50% στα ταμεία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα οικονομικά οφέλη του Δημοσίου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους αρμόδιους, αφού, όπως και πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο, το Πόρτο Ρίκο έχει πληγεί οικονομικά από την πανδημία και αναζητά τονωτικές ενέσεις στα κρατικά ταμεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.