Για πρώτη φορά μπλοκάρισμα στοιχηματικών συναλλαγών σε εφαρμογή mobile banking

Δύο από τις πρωτοπόρες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα των ψηφιακών συναλλαγών, οι Monzo και Starling Bank, λάνσαραν μια νέα υπηρεσία στα apps που έχουν σχεδιάσει για τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω κινητού. Πρόκειται για μια υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους των τραπεζικών λογαριασμών να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συναλλαγή με στοιχηματικές εταιρείες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό να προστατέψει τα άτομα εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, είναι 100% εθελοντική και τους εμποδίζει από το να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κατάθεση χρημάτων προς λογαριασμούς που διατηρούν σε στοιχηματικές εταιρείες.

 

Μια ακόμη υπηρεσία κατά του εθισμού στον τζόγο

Οι δύο τράπεζες λάνσαραν ήδη τη νέα αυτή υπηρεσία και στην παρουσίασή της ξεκαθάρισαν ότι σκοπός της δεν είναι να λειτουργήσει εχθρικά προς το online στοίχημα, αλλά να προστατέψει τους πελάτες από τα αλόγιστα έξοδα.

Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι, μόλις ενεργοποιηθεί, μπλοκάρει αυτόματα κάθε είδους συναλλαγή με στοιχηματικές εταιρείες για τις επόμενες 48 ώρες. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η υπηρεσία ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων και δεν απαιτεί δικαιολογητικά και εγκρίσεις από τις τραπεζικές Αρχές, όπως συμβαίνει σε άλλου είδους περιπτώσεις.

Τη νέα υπηρεσία, τέλος, υποδέχθηκε με ανακοίνωσή του και ο φιλανθρωπικός οργανισμός Money & Mental Health, ο οποίος κάλεσε και άλλες τράπεζες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Monzo και Starling Bank και να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες τους που επιθυμούν να βάλουν όρια στα χρήματα που ξοδεύουν στο online στοίχημα.

Τέλος να θυμίσουμε πως στις αρχές του 2018 υπηρξε πρόταση για την απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών στο online στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.