10 ακόμα παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών μπλόκαρε η Αυστραλία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας, η ACMA (Australian Communications and Media Authority) ανακοίνωσε πως προχωρά στο μπλοκάρισμα 10 επιπλέον ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν παράνομα στη χώρα. Οι αρμόδιοι έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητά τους τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ανακοινώσεις για νέα μπλοκαρίσματα παράνομων ιστοσελίδων διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ACMA προχώρησε στην απόφαση να μπλοκάρει τις 10 ιστοσελίδες, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε και την έρευνα που διενέργησε. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ιστοσελίδες αυτές λειτουργούν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας έτσι το νόμο περί online τυχερών παιχνιδιών του 2001. Για αυτό το λόγο, η ACMA έχει ήδη ζητήσει από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να προχωρήσουν στο μπλοκάρισμά τους.

 

Οι ιστοσελίδες που μπλόκαρε η Αυστραλία

Οι 10 ιστοσελίδες που προστέθηκαν στη λίστα των μπλοκαρισμένων της αγοράς της Αυστραλίας δεν είναι γνωστές στην Ελλάδα, αφού δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρόκειται για ιστοσελίδες που προσφέρουν κατά κύριο λόγο φρουτάκια (γνωστά ως pokies στην Αυστραλία). Αναλυτικότερα, η ACMA διέταξε το μπλοκάρισμα των Play Croco, Aussie Play, Golden Reels, All Spins Win, Bonza Spins, Pokie Spins, Golden Pokies, House of Pokies, Pokie Mate και PokieZ. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλες οι ιστοσελίδες εδρεύουν στο εξωτερικό και προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς να έχουν άδεια από τη ρυθμιστική Αρχή της χώρας.

Οι 10 ιστοσελίδες, τέλος, αναμένεται να πάψουν σύντομα να είναι διαθέσιμες στους Αυστραλούς παίχτες, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου της Αυστραλίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες μπλοκαρίσματος. Μόλις ολοκληρωθούν, οι ιστοσελίδες αυτές θα προστεθούν στις 228 που έχουν ήδη μπλοκαριστεί, από το Νοέμβριο του 2019, όταν η ACMA κατέφυγε για πρώτη φορά σε αυτού του είδους την πρακτική.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.