Σχεδόν 600 παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών μπλόκαρε η Ουκρανία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας, η KRAIL, ανακοίνωσε πως προχώρησε στο μπλοκάρισμα σχεδόν 600 παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων, online καζίνο και άλλων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα χωρίς άδεια. Οι αρμόδιοι εντόπισαν τις παράνομες ιστοσελίδες και εξασφάλισαν την έγκριση των δικαστηρίων, προκειμένου να προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα.

Οι ιστοσελίδες που μπλοκαρίστηκαν πρόσφεραν μια μεγάλη ποικιλία τυχερών παιχνιδιών στους παίχτες της Ουκρανίας, αλλά λειτουργούσαν όλες χωρίς άδεια. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ουκρανία νομιμοποίησε τα online τυχερά παιχνίδια, αλλά δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους, παρά μόνον σε όσες ιστοσελίδες έχουν αδειοδοτηθεί.

 

Διπλάσια σε μήκος η μαύρη λίστα της Ουκρανίας

Μετά τη συμπερίληψη των 594 νέων ιστοσελίδων στη μαύρη λίστα της Ουκρανίας, το μήκος της διπλασιάστηκε, αφού πλέον περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 ιστοσελίδες. Οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της Ουκρανίας παύουν να λειτουργούν ουσιαστικά στη χώρα, αφού μπλοκάρεται η είσοδος σε αυτές. Για να μπορέσει να μπλοκάρει μια ιστοσελίδα η KRAIL, όμως, χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του δικαστηρίου, την οποία εξασφάλισε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το μπλοκάρισμα, τέλος, πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου που δραστηριποιούνται στην Ουκρανία.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για το μπλοκάρισμα των 594 παράνομων ιστοσελίδων, τέλος, η KRAIL ζήτησε από τους Ουκρανούς να καταγγέλλουν κάθε παράνομη ιστοσελίδα που εντοπίζουν. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, άλλωστε, οι παράνομες ιστοσελίδες δεν προσφέρουν καμία προστασία, όχι μόνο στα χρήματα των παιχτών, αλλά και στους ίδιους. Οι νόμιμες ιστοσελίδες, άλλωστε, καλούνται να προωθήσουν τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα συμμετέχουν και στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της χώρας, στο οποίο συμμετέχουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και επιθυμούν να μην τους επιτρέπεται η είσοδος σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.