Σε δύο εβδομάδες έρχεται ο νόμος για τους στημένους αγώνες στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Κύπρου, Κυριάκο Χατζηγιάννη, η κυβέρνηση θα φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου σε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι κυπριακές Αρχές θα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν ένα φαινόμενο που έχει βλάψει σημαντικά το κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, το κόμμα του, ο ΔΗΣΥ, τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου. Υπέρ έχουν κατά καιρούς ταχθεί και εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να ψηφιστεί ο νόμος είναι αρκετές.

 

Αντίστροφη μέτρηση για τις διώξεις στο ποδόσφαιρο

Υπέρ του νομοσχεδίου έχει ήδη ταχθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου, ο οποίος καλεί τη Βουλή να περάσει το νομοσχέδιο, ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές ενέργειες και, φυσικά, και οι διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τη σύσταση επιτροπής που θα συγκεντρώνει τις σχετικές πληροφορίες και θα τις υποβάλλει στον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου, προκειμένου να ασκήσει τις απαραίτητες διώξεις.

Από εκεί και πέρα, οι κατηγορούμενοι θα δικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμη και δημεύσεις περιουσιών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, τέλος, αδικήματα που έχουν τελεστεί πριν την ψήφιση του νόμου δεν πρόκειται να παραγραφούν.

 

Οι διαφωνίες για το νέο νόμο

Φυσικά, αναμένεται να υπάρξουν και διαφωνίες από την αντιπολίτευση, οι οποίες θα εκφραστούν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου θεωρεί πως θα υπάρξουν προβλήματα στην πρακτική εφαρμογή του νόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αρκεί η ψήφιση του νόμου, αλλά απαιτείται και η βούληση των αρμόδιων φορέων (από την σχετική επιτροπή έως την Αστυνομία), προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο χειραγώγησης αγώνων στην Κύπρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.