Μπλόκο σε 17 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες από τις Αρχές της Δανίας

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Δανίας, η Spillemyndigheden, διέταξε το μπλοκάρισμα 17 συνολικά παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών και κατάφερε μία ακόμη νίκη εναντίον του παράνομου στοιχηματισμού. Η Spillemyndigheden έχει καταφέρει και στο παρελθόν να μπλοκάρει την είσοδο σε ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια και οι αποφάσεις των δικαστηρίων που τη δικαιώνουν αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των αρμοδίων.

Άλλωστε, η Spillemyndigheden δεν έχει δικαιοδοσία στο να διατάξει απευθείας το μπλοκάρισμα παράνομων ιστοσελίδων και απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων δικαστηρίων, την οποία έχουν εξασφαλίσει αρκετές φορές και στο παρελθόν οι αρμόδιοι.

 

Η νέα απόφαση των δανικών δικαστηρίων

Τα δανικά δικαστήρια αποφάσισαν υπέρ της απόφασης της Spillemyndigheden να διατάξει το μπλοκάρισμα 17 νέων ιστοσελίδων και πλέον οι παίχτες της χώρας δε μπορούν να περιηγηθούν, να τοποθετήσουν στοιχήματα ή να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμοδίων πρόκειται για τρεις ιστοσελίδες online στοιχήματος, εφτά online καζίνο και εφτά ιστοσελίδες με στοίχημα στα eSports, οι οποίες εξακολουθούσαν να λειτουργούν στη Δανία, χωρίς να έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια.

Ήδη, μάλιστα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το μπλοκάρισμα των 16 ιστοσελίδων από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου – η 17η έκλεισε άμεσα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων, πάντως, είχαν ειδοποιηθεί επανειλημμένα από την Spillemyndigheden, προκειμένου να πάψουν να δέχονται πελάτες από τη Δανία.

Το μπλοκάρισμα των 17 ιστοσελίδων, τέλος, δεν είναι πρωτοφανές στη Δανία. Συνολικά, η Spillemyndigheden έχει διατάξει από το 2012 το μπλοκάρισμα 90 ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, με τα δικαστήρια να αποφασίζουν κάθε φορά υπέρ της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.