Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), Ευάγγελος Καραγρηγορίου, μίλησε μπροστά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ανακεφαλαιώνοντας τις επιτυχίες της Επιτροπής ενάντια στον παράνομο τζόγο και σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να φέρει σταθερότητα στην ελληνική αγορά online στοιχήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγρηγορίου αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά για την έκδοση μόνιμων αδειών (σε αντίθεση με τις προσωρινές που ισχύουν σήμερα), αλλά και στα νέα καθήκοντα που θα αποκτήσει η Ε.Ε.Ε.Π.. Παράλληλα, σχολίασε τις εξελίξεις στον χώρο του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα θέματα που έθιξε η Ε.Ε.Ε.Π. στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Στην ομιλία του μπροστά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Καραγρηγορίου διαβεβαίωσε τους αρμόδιους ότι η Ε.Ε.Ε.Π. έχει εντείνει τους ελέγχους της για παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, κάτι που φαίνεται και από την τεράστια αύξηση της μαύρης λίστας (της λίστας που περιέχει τις παράνομες και μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες στοιχήματος) τους τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. ανέφερε ότι η μαύρη λίστα περιείχε 600 εταιρείες το 2013-2016, ενώ σήμερα απαριθμεί 2.700, με τις 1.700 να έχουν ενταχθεί την περίοδο του Μουντιάλ. Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή τους για τη δημιουργία ενός συντονιστικού φορέα (με συνεργασία της Ε.Ε.Ε.Π. και την Ελληνική Αστυνομία), ο οποίος θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού. Τέλος, ανέφερε ότι οι επιτυχημένες προσπάθειες της Ε.Ε.Ε.Π. μείωσαν σημαντικά τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου και αύξησαν τα έσοδά του κατά 370% τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στο νέο νόμο, από την άλλη, ο κ. Καραγεωργίου εξέφρασε τη στήριξή του, αναφέροντας ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στο σημερινό καθεστώς προσωρινών αδειοδοτήσεων, προκειμένου να λυθούν τα σημερινά προβλήματα. Παράλληλα, χαιρέτισε τις αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης της Επιτροπής στην αγορά, κάτι που προβλέπεται από το νέο νόμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.