Νέο νομοσχέδιο με αυξημένο στοιχηματικό φόρο κατατέθηκε στη Georgia

Οι αρμόδιοι στην Georgia έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις και τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος και πριν μερικές ημέρες είχε κατατεθεί ένα πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο επέτρεπε τη διεξαγωγή στοιχήματος στην Πολιτεία και ρύθμιζε κάποιες από τις βασικές πτυχές λειτουργίας της αγοράς. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, για το ίδιο θέμα κατατέθηκε ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει μία βασική διαφορά: προβλέπει αύξηση του φόρου που θα καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

Και τα δύο νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Georgia προβλέπουν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος και την έκδοση αδειών για έξι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος. Κάθε άδεια θα έχει συγκεκριμένη αξία (900.000 δολάρια) και ετήσια ισχύ. Ωστόσο, τα δύο νομοσχέδια “διαφωνούν” στον κρίσιμο τομέα της φορολόγησης.

 

Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο στη φορολόγηση

Το πρώτο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στους αρμόδιους της Georgia περιείχε διατάξεις που ρύθμιζαν το σύνολο της λειτουργίας της αγοράς στοιχήματος της Georgia, ενώ παράλληλα ανέφερε και τη φορολογία που θα καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος. Η φορολογία σε αυτό το πρώτο νομοσχέδιο είχε οριστεί στο 14% των εσόδων των νόμιμων εταιρειών.

Ωστόσο, το νέο νομοσχέδιο, αν και προβλέπει σχεδόν τα ίδια στους τομείς της αδειοδότησης και της λειτουργίας κάθε εταιρείας που θα εξασφαλίσει μια άδεια, διαφοροποιείται στον τομέα της φορολόγησης και προβλέπει αυξημένο φόρο. Συγκεκριμένα, προβλέπει φόρο 20% επί των εσόδων κάθε εταιρείας.

Η διαφωνία ανάμεσα στα δύο νομοσχέδια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Κατά πάσα πιθανότητα, εξυπηρετεί τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί για τα δύο νομοσχέδια και πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα ο φόρος που θα αποφασιστεί να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα δύο ποσοστά που αναφέρουν τα νομοσχέδια. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, οι αρμόδιοι προβλέπουν ότι ο φόρος θα κυμαίνεται ανάμεσα στο 10% με το 20% και πως θα αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα δημόσια ταμεία. Σύμφωνα και με τα δύο νομοσχέδια, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Πολιτεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.