Σε ισχύ τέθηκε η απαγόρευση των στοιχηματικών προωθήσεων στη Λιθουανία

Από την 1η Ιουλίου του 2021, οι στοιχηματικές προωθήσεις κάθε είδους απαγορεύονται στη Λιθουανία, αφού ο σχετικός νόμος τέθηκε σε ισχύ, μετά την κατάθεσή του τον περασμένο Μάιο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι νόμιμες εταιρείες και ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών της χώρας δε θα μπορούν πλέον να διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, μέσω προωθητικών ενεργειών.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι νόμιμες εταιρείες και ιστοσελίδες δε θα μπορούν να διαφημίζονται. Οι παραδοσιακές μέθοδοι διαφήμισης, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο και αλλού, εξακολουθούν να είναι νόμιμες. Ωστόσο, απαγορεύονται όλες οι υπόλοιπες προωθήσεις, όπως επικοινωνία με τους πελάτες, προσφορές, διαγωνισμοί, προωθητικές εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες τέτοιου είδους.

 

Μειώνονται οι δυνατότητες προώθησης στη λιθουανική αγορά

Οι αρμόδιοι εξέταζαν τους τελευταίους μήνες αρκετά σενάρια, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν σε τυχερά παιχνίδια ακόμα και οι υγιείς παίχτες. Για αυτό το λόγο, αποφάσισαν να απαγορέψουν τις προωθητικές ενέργειες κάθε είδους, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, εντείνουν τη συχνότητα παιχνιδιού και παρασύρουν τους παίχτες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.

Η λογική των αρμοδίων έχει βάση. Ειδικά στον τομέα των προσφορών, ο σκοπός είναι να παίξουν οι παίχτες περισσότερο, ώστε να εξασφαλίσουν κάποια ανταμοιβή ή να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιον ανταγωνισμό. Παράλληλα με τις κάθε είδους προσφορές, όμως, απαγορεύονται πλέον και όλες οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που προωθούν τα τυχερά παιχνίδια, όπως οι εκδηλώσεις που διεξάγονται από στοιχηματικές εταιρείες.

Από την απαγόρευση, πάντως, εξαιρούνται οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι προώθησης, όπως οι στοιχηματικές χορηγίες και οι διαφημίσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και υπαίθριους χώρους. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.