Δικαιώθηκε για τα πρόστιμα στις στοιχηματικές εταιρείες η Ολλανδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας δικαίωσε τις τοπικές Αρχές και επιβεβαίωσε τη δυνατότητά τους να βάζουν πρόστιμα στις στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού που δε συμμορφώνονται με τους ολλανδικούς νόμους. Η αμφισβήτηση των προστίμων πραγματοποιήθηκε μέσω έφεσης που κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τρεις στοιχηματικές εταιρείες που δέχονταν Ολλανδούς παίχτες, παρά τους σχετικούς νόμους.

Η έφεση, ωστόσο, απορρίφθηκε και οι ολλανδικές Αρχές έχουν πλέον και την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου, προκειμένου να τιμωρούν τους παραβάτες.

 

Δικαιολογημένα και νόμιμα τα πρόστιμα

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, όταν οι ολλανδικές Αρχές τιμώρησαν με υψηλά πρόστιμα τρεις εταιρείες στοιχήματος: τις co-Gaming Limited (πρώην Come On), ONISAC Limited και Mansion Online Casino Limited. Οι συγκεκριμένες εταιρείες αγνόησαν την απαγόρευση τυχερών παιχνιδιών που ισχύει στην Ολλανδία και συνέχισαν να προσφέρουν υπηρεσίες σε Ολλανδούς παίχτες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τιμωρηθούν με υψηλά πρόστιμα. Και, παρόλο που ακούγεται πως και οι τρεις πλήρωσαν το πρόστιμο, αποφάσισαν να καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να ασκήσουν έφεση κατά των προστίμων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι η αρμόδια Αρχή Kansspelautoriteit είχε κάθε δικαίωμα να βάλει τα πρόστιμα, καθώς είναι εντός των δικαιωμάτων της (σύμφωνα και με τον ευρωπαϊκό νόμο) να προστατέψει την απαγόρευση του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών με κάθε μέσο.

 

Ο ισχύων νόμος στην Ολλανδία

Ο νόμος που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ολλανδία απαγορεύει σε πρώτο επίπεδο το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου. Ωστόσο, έχουν δοθεί άδειες νόμιμης δραστηριότητας σε ιστοσελίδες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις: δεν είναι στην ολλανδική γλώσσα, αλλά διατηρούν επιχειρήσεις στην Ολλανδία, και δε διαφημίζονται στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή τον Τύπο.

Διαβάστε επίσης Αυστηρότερα πρόστιμα στην Ολλανδία

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.