Αντιδράσεις για την στοιχηματική χορηγία προς το γερμανικό ποδόσφαιρο

Μια σειρά από τα ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας εξέφρασαν αντιδράσεις για τη συμφωνία χορηγίας που εξασφάλισε η Γερμανική Ένωση Ποδοσφαίρου (DFB). Τη συγκεκριμένη χορηγία ανέλαβε μια στοιχηματική εταιρεία και συγκεκριμένα η Bwin, η οποία ανήκει στην GVC Holdings.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη χορηγία συγκέντρωσε τόσες πολλές αντιδράσεις είναι ότι οι περισσότεροι από τους αρμόδιους των ομόσπονδων κρατών αμφιβάλλουν για τη νομιμότητα των επιχειρήσεών της στη Γερμανία. Άλλωστε, το νομικό πλαίσιο για το στοίχημα στη χώρα είναι εξαιρετικά θολό.

 

Οι αντιδράσεις για την χορηγία της Bwin

Η DFB ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμφωνία που πραγματοποίησε με τη Bwin και που καθιστά τη δεύτερη επίσημη χορηγό των διοργανώσεων ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Η ανακοίνωση, όμως, συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις, κυρίως από τους εκπρόσωπους των ομόσπονδων κρατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Baden-Württemberg απέστειλε στους αρμόδιους μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφουν και άλλα ομόσπονδα κράτη.

Στην επιστολή αυτή ζητούνται εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας χορηγίας, ενώ οι υπογράφοντες απαιτούν να ξεκαθαριστεί το αν η Bwin λειτουργεί νόμιμα στη χώρα. Δεδομένου, άλλωστε, ότι το νομοθετικό τοπίο είναι θολό στην Γερμανία, όσον αφορά στο online στοίχημα, τα ερωτήματα που εγείρουν οι υπογράφοντες είναι λογικά. Εξάλλου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ομοσπονδιακός νόμος που να διέπει την στοιχηματική αγορά της Γερμανίας – αντίθετα, κάθε ομόσπονδο κράτος ορίζει μόνο του τους νόμους περί online στοιχήματος.

Οι Γερμανοί νομοθέτες, πάντως, βρίσκονται σε διαδικασία πρότασης και σύνταξης ενός νέου νομοσχεδίου που να ρυθμίζει την αγορά στοιχήματος σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις του παρελθόντος προϊδεάζουν για νέες καθυστερήσεις στην ψήφιση και επιβολή του νέου νόμου.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bwin και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bwin ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.