Κατά των στοιχηματικών χορηγιών ο πρώην πρόεδρος της Paddy Power

Η επέκταση των υπηρεσιών στοιχηματισμών σε πολλές από τις καθημερινές πτυχές της ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει απασχολήσει έντονα τις Αρχές τους τελευταίους μήνες και πολλές φωνές καλούν τους αρμόδιους να αποφασίσουν συρρίκνωση της αγοράς, αλλά και νέους περιορισμούς στην προβολή τους. Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει την αγγλική κοινή γνώμη είναι και οι στοχηματικές χορηγίες προς το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Το θέμα αυτό γιγαντώθηκε με την απόφαση της FA να διακόψει τη συνεργασία της με στοιχηματικές εταιρείες, αλλά και την ανακοίνωση της πρόθεσης του κόμματος των Εργατικών να απαγορέψουν κάθε στοιχηματική χορηγία στον αθλητισμό.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η βιομηχανία του στοιχήματος συνέχισε (όπως ήταν αναμενόμενο) να στηρίζει τη δυνατότητα των εταιρειών στοιχηματισμού να πραγματοποιεί χορηγίες σε αγγλικές ομάδες και διοργανώσεις. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Paddy Power, Fintan Drury, υποστήριξε πρόσφατα με δηλώσεις του το ακριβώς αντίθετο: ότι οι εταιρείες στοιχημάτων θα πρέπει να σταματήσουν τις χορηγίες προς τον αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

“Σκάνδαλο η προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων στους αγώνες”

O πρώην πρόεδρος της Paddy Power μίλησε σε συνέδριο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και τάχθηκε κατά του ισχύοντος νόμου που επιτρέπει στις στοιχηματικές εταιρείες να προβάλλονται μέσω χορηγιών, αλλά και διαφημίσεων. Χαρακτήρισε, μάλιστα, σκάνδαλο το γεγονός ότι οι εταιρείες στοιχήματος (αλλά και οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών) μπορούν να διαφημίζονται ελεύθερα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων.

Παράλληλα, ο Fintan Drury ανέφερε ότι το πολιτικό κόστος για να θέσουν ένα τέτοιο σχέδιο σε εφαρμογή οι πολιτικοί είναι μεγάλο, λόγω των τεράστιων εσόδων από τη φορολογία. Για αυτό το λόγο, τόνισε, είναι απαραίτητη η κινητοποίηση από τη βάση, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες πιέσεις προς τους αρμόδιους.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.