Απαγόρευση στοιχηματικών χορηγιών στα γαελικά αθλήματα;

Αν και στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, τα γαελικά αθλήματα (όπως το χέρλινγκ, το γαελικό ποδόσφαιρο και το χάντμπολ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν μια αρκετά στενή σχέση με τον στοιχηματισμό. Άλλωστε, οι παίχτες των χωρών αυτών στοιχηματίζουν συχνά στα γαελικά αθλήματα, ενώ κάποιες στοιχηματικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει και χορηγίες προς φορείς και ομάδες.

Ωστόσο, ένα νέο ιρλανδικό νομοσχέδιο αναμένεται να φέρει απαγόρευση κάθε σχέσης χορηγίας ανάμεσα σε στοιχηματικές εταιρείες και τις διοργανώσεις της GAA (Gaelic Athletic Association), από το 2019 και έπειτα.

 

Εκτός GAA οι στοιχηματικές χορηγίες

Το εν λόγω νομοσχέδιο συντάχθηκε με σκοπό να ψηφιστεί από την ετήσια συζήτηση του κογκρέσου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Και, στην περίπτωση που θα υπερψηφιστεί, θα απαγορευθεί κάθε σχέση των στοιχηματικών εταιρειών με τα αθλήματα της GAA, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιστικών προβολών και των χορηγιών, σε ομάδες, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να περιορίσει σημαντικά τη σχέση των διοργανώσεων της GAA με τον στοιχηματισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα εθισμού στον  τζόγο που αντιμετωπίζουν πολλοί παίχτες, αλλά και οι επιθέσεις που δέχεται για την αξιοπιστία της η GAA. Άλλωστε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Τι αλλαγές θα φέρει το νομοσχέδιο;

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν σημαντικές συμφωνίες χορηγίας ανάμεσα σε στοιχηματικές εταιρείες και ομάδες της GAA. Αυτό σημαίνει ότι δε θα επηρεαστούν άμεσα παρά ελάχιστες συμφωνίες. Στο μέλλον, όμως, εφόσον το νομοσχέδιο γίνει νόμος, οι συμφωνίες χορηγίας τέτοιου τύπου δε θα είναι δυνατές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.