Στο μικροσκόπιο της ANJ οι πρακτικές προστασίας των γαλλικών μονοπωλίων

Η νέα ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας, η ANJ (L’Autorité nationale des jeux), είχε ξεκαθαρίσει από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της την πρόθεσή της να επικεντρωθεί στον τομέα της προστασίας των παιχτών, ειδικά σε σχέση με τις πρακτικές που ακολουθούν οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, στον τομέα της προώθησης των υπηρεσιών τους. Η δήλωση αυτή έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους των πρακτικών των εταιρειών του εξωτερικού και πως θα επιβάλλει περιορισμούς στην προβολή τέτοιου είδους διαφημίσεων.

Όπως φαίνεται, όμως, ο πρώτος στόχος της ANJ δεν ήταν καθόλου αναμενόμενος. Οι υπεύθυνοι έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο τις πρακτικές των δύο μεγάλων μονοπωλίων στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας και δε δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από τις εταιρείες που υποτίθεται ότι διατηρούν το μονοπώλιο, προκειμένου να προστατέψουν τους Γάλλους παίχτες.

 

Οι λοταρίες και το ιπποδρομιακό στοίχημα στο στόχαστρο της ANJ

Αναλυτικότερα, η ANJ ξεκίνησε ήδη τους ελέγχους στην FDJ (Française des Jeux), η οποία διατηρεί το μονοπώλιο στον τομέα των λοταριών, και στην PMU (Pari-Mutuel Urbain), η οποία διατηρεί το μονοπώλιο στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Οι αρμόδιοι εξετάζουν τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει οι δύο εταιρείες στον τομέα της διαφήμισης και της προώθησης και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου θετικά.

Σύμφωνα με την ANJ, η ένταση των στρατηγικών προώθησης των δύο εταιρειών δε συνάδει με την επιπλέον ευθύνη που κατέχουν, ως κάτοχοι μονοπωλίων. Άλλωστε, οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης δηλώνουν ρητά ότι, ο μόνος λόγος για να επιτραπεί ένα μονοπώλιο είναι η προστασία των παιχτών. Και, σύμφωνα με την ANJ, η διαφημιστική προβολή των FDJ και PMU δε συνάδει με την υποχρέωση που έχουν για την προστασία των παιχτών.

Ήδη, λοιπόν, η ANJ προειδοποιεί τις δύο εταιρείες ότι θα πρέπει να αλλάξουν τη στρατηγική τους στον τομέα της διαφήμισης, ώστε να δικαιολογήσουν το μονοπώλιο που κατέχουν, αν δε θέλουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.