Εντείνεται το πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού στην Αλβανία

Τα μέτρα που έχει λάβει εδώ και περίπου δύο χρόνια η αλβανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού, φαίνεται πως δεν έχουν αποτέλεσμα. Τα αυστηρά μέτρα που έλαβαν οι υπεύθυνοι από το 2019, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν χειροτερέψει το πρόβλημα, αφού οι Αλβανοί παίχτες συνεχίζουν να στοιχηματίζουν παράνομα – πόσο, μάλιστα, τώρα, που δεν έχουν άλλες επιλογές.

Η αλβανική κυβέρνηση, άλλωστε, επέβαλλε από την 1η Ιανουαρίου του 2019 την καθολική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών. Από τις αρχές του 2019 δεν επιτρέπεται καμία μορφή online και επίγειων τυχερών παιχνιδιών και η μόνη επιχείρηση που έχει λάβει την απαραίτητη άδεια είναι το επίγειο καζίνο της Adria Entertainment, που εδρεύει σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων.

 

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών

Ο νόμος που απαγόρεψε όλα τα τυχερά παιχνίδια στην Αλβανία περιείχε και μια διάταξη, η οποία απαγόρευε σε οποιαδήποτε στοιχηματική ιστοσελίδα του εξωτερικού να προσεγγίσει Αλβανούς παίχτες. Αυτή η διάταξη είχε φαινομενικά ως αποτέλεσμα την αποχώρηση όλων των στοιχηματικών ιστοσελίδων από τη χώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Exit, όμως, το πρόβλημα του παράνομου στοιχηματισμού, όχι μόνο παραμένει στην Αλβανία, αλλά και έχει ενταθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι παίχτες δεν έχουν καμία νόμιμη εναλλακτική. Το πρώτο κομμάτι της έρευνας πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την έναρξη της απαγόρευσης, τον Ιανουάριο του 2019, και έδειξε ότι το 47% των 100 δημοφιλέστερων ιστοσελίδων συνέχιζαν να δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και να δέχονται Αλβανούς πελάτες. Αντίθετα, το υπόλοιπο 53% ενημέρωσε τους επισκέπτες ότι δεν δραστηριοποιείται πλέον στη χώρα.

Το δεύτερο κομμάτι της έρευνας πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες. Δύο χρόνια μετά την απαγόρευση του online στοιχήματος, φαίνεται πως το 42% των (ακόμα παράνομων) στοιχηματικών ιστοσελίδων εξακολουθεί να επιτρέπει την πρόσβαση σε Αλβανούς παίχτες.

Αν βασιστούμε στην σκληρή γλώσσα των αριθμών, το συμπέρασμα είναι ότι τα σκληρά μέτρα της αλβανικής κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα μόλις 5 ιστοσελίδες στοιχήματος! Φορείς της αγοράς, πάντως, βασίζονται στα παραπάνω αποτελέσματα, προκειμένου να τονίσουν ότι η καθολική απαγόρευση δε μπορεί να φέρει αποτελέσματα στη μάχη κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.