50 ύποπτους αγώνες στην Ελλάδα βλέπει η Sportsradar

Αρκετούς ύποπτους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά στις ελληνικές διοργανώσεις βλέπει ο μηχανισμός της Sportsradar, της εταιρείας που έχει επωμιστεί το έργο ελέγχου της ακεραιότητας αγώνων και διοργανώσεων. Ο εν λόγω μηχανισμός εντοπίζει ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες, με κριτήριο την τελική έκβαση κάθε αγώνα και τα αποτελέσματά του κάνουν λόγο για 50 ύποπτους αγώνες!

 

Πιο ύποπτη η Football League

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών του μηχανισμού της Sportsradar, οι περισσότεροι από τους αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου που κρίνονται ύποπτοι προς χειραγώγηση έχουν διεξαχθεί στο πλαίσιο της Football League. Μάλιστα, η ομάδα που έχει αναφερθεί περισσότερο στις ύποπτες υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ΑΟ Χανίων.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα ύποπτα κρούσματα έχουν μειωθεί σε σχέση με την περσινή αγωνιστική χρονιά, στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10%!

 

Στην ΕΠΟ οι υποθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, οι φάκελοι με τις πληροφορίες των αγώνων ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι ύποπτοι προς χειραγώγηση έχουν παραδοθεί στην αρμόδια Αρχή – την ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), η οποία εξετάζει τα στοιχεία. Στην ίδια εφημερίδα έκανε δηλώσεις και ο Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού): “Στα γραφεία που συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάρχει ένα βουνό από φακέλους της UEFA με παιχνίδια ελληνικών ομάδων που εκτιμάται ότι είναι χειραγωγημένα. Μόνο τα φετινά ματς μπορεί να είναι και 50”.

 

Έρχεται τιμωρία από τη FIFA;

Όπως είναι φυσικό, τέλος, οι εξελίξεις αυτές πυροδότησαν ένα πλήθος σεναρίων και υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες αναφέρεται και το ότι η FIFA έχει ήδη ενημερωθεί για τους ύποπτους προς χειραγώγηση ελληνικούς αγώνες ποδοσφαίρου και πως δεν είναι απίθανο να τιμωρήσει αυστηρά κάθε υπεύθυνο. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που προβλέπουν πως ενδεχομένως η αρμόδια παγκόσμια Αρχή να προχωρήσει και σε διάλυση της Football League!

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.