Αυξήθηκαν τα έσοδα της σουηδικής αγοράς online στοιχήματος

Και το 2017 αποτέλεσε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για το online στοίχημα στη Σουηδία, αν κρίνουμε από τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της χώρας, η Lotteriinspektionen. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, αυξήθηκαν τα μεικτά και καθαρά έσοδα των νόμιμων και μη στοιχηματικών εταιρειών. Ωστόσο, οι παίχτες της χώρας ξόδεψαν λιγότερα χρήματα στο online στοίχημα.

 

Αυξήθηκαν κατά 11,4% τα μεικτά έσοδα της αγοράς

Αναλυτικότερα, η Lotteriinspektionen ανακοίνωσε πως η αύξηση που σημειώθηκε στα μεικτά έσοδα κατά το 2017 ήταν αυξημένα κατά 11,4%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2016. Αντίστοιχα, τα καθαρά έσοδα της αγοράς online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών άγγιξαν τα 1,64 δις ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,35%, σε σχέση με το 2016.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μόνο τα μισά σχεδόν από τα παραπάνω έσοδα αφορούν σε νόμιμες εταιρείες στοιχήματος. Θυμίζουμε ότι στη Σουηδία ισχύει (για μερικούς μήνες ακόμη, καθώς θα τεθεί σύντομα σε ισχύ η απελευθέρωση της αγοράς) κρατικό μονοπώλιο, το οποίο διατηρεί η εταιρεία Svenska Spel. Αν και η Svenska Spel αύξησε τα έσοδά της κατά 1%, παράλληλα αυξήθηκαν και τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού κατά 14,7%.

 

Οι συνήθεις των Σουηδών παιχτών του στοιχήματος

Παρά τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα, όμως, η έκθεση της Lotteriinspektionen αποκαλύπτει ότι οι Σουηδοί παίχτες ξόδεψαν λιγότερα χρήματα στο online στοίχημα. Αναλυτικότερα, το 2017 ξόδεψαν το 2,18% του μισθού τους στο στοίχημα, σε αντίθεση με το 2,21% που ξόδεψαν το 2016.

Βέβαια, οι συνήθειες των Σουηδών παιχτών του στοιχήματος αναμένεται να αλλάξουν δραματικά από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όταν θα τεθεί πλήρως σε ισχύ ο νέος νόμος που απελευθερώνει την αγορά του online στοιχήματος. Το 2019, άλλωστε, οι παίχτες θα έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές νόμιμου στοιχηματισμού, χάρη στην είσοδο των εταιρειών στοιχήματος του εξωτερικού που θα αποκτήσουν τις απαραίτητες άδειες.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής αγοράς που έιχαν ανακοινωθεί για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.