Την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών φοβάται το Rugby League στην Αυστραλία

Εντός των επόμενων ημερών, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Αυστραλίας θα ξεκινήσει μια αξιολόγηση των νόμων που ισχύουν στον τομέα των διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών και πολλοί κάνουν λόγο για την πρόθεση εισαγωγής περιορισμών στην αγορά, αλλά και του ενδεχόμενου απαγόρευσης των στοιχηματικών χορηγιών.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως είναι φυσικό, οι αθλητικοί φορείς που επωφελούνται από στοιχηματικές χορηγίες ανησυχούν για τις εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσής τους. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το συγκεκριμένο ενδεχόμενο στο πρωτάθλημα Rugby League της Αυστραλίας, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις στοιχηματικές χορηγίες.

 

Οι ανησυχίες του πρωταθλήματος Rugby League

H διοργανώτρια Αρχή, RFL, ανησυχεί ήδη για τις εξελίξεις στον τομέα των στοιχηματικών χορηγιών, αφού και οι δύο κορυφαίες διοργανώσεις του Rugby League, οι Super League και Challenge Cup, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τις χορηγίες. Η Super League έχει ως μεγάλο χορηγό της εταιρεία στοιχήματος BetFred, ενώ το Challenge Cup την εταιρεία στοιχήματος Coral. Παράλληλα, η BetFred έχει επεκτείνει την στοιχηματική χορηγία της προς τα Championship και League 1.

Οι υπεύθυνοι της Rugby League έχουν αρκετούς λόγους για να ανησυχούν. Το αρμόδιο υπουργείο θα ξεκινήσει την αξιολόγηση των νόμων που διέπουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις και χορηγίες, εν μέσω των διαμαρτυριών που κάνουν λόγο για υπερβολική εμπλοκή των τυχερών παιχνιδιών στον αθλητισμό. Αν, μάλιστα, επαληθευθούν οι φόβοι, η Rugby League θα χάσει μεγάλο μέρος των εσόδων της, αφού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συγκεκριμένες συμφωνίες. Ειδικά αυτή την εποχή, που τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε διοργανωτές και ομάδες, η απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη απώλεια εσόδων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.