Τον Ιανουάριο ο νέος ελβετικός νόμος για το online στοίχημα

Πρόσφατα, οι Ελβετοί αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το online στοίχημα και να ανοίξουν την αγορά στις στοιχηματικές εταιρείες που είναι διατεθειμένες να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, λοιπόν, ο νέος νόμος θα τεθεί τυπικά σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και τους επόμενους μήνες (έως το καλοκαίρι) θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για το ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι το online στοίχημα (και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου) είναι παράνομο στην Ελβετία. Ωστόσο, οι πολίτες της χώρας ψήφισαν τον προηγούμενο Ιούνιο υπέρ της νομιμοποίησής του, με το συντριπτικό ποσοστό του 73%.

 

Τι προβλέπει ο νέος ελβετικός νόμος για το online στοίχημα;

Ο νέος νόμος προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς του online στοιχήματος και την παραχώρηση αδειών στις εταιρείες εκείνες που είναι διατεθειμένες να δραστηριοποιηθούν εντός της χώρας και να πληρώνουν τους νόμιμους φόρους. Μαζί με το online στοίχημα θα νομιμοποιηθούν και τα online καζίνο, καθώς το online πόκερ, αλλά θα ισχύουν αρκετοί περιορισμοί, με σκοπό την προστασία των παιχτών. Για παράδειγμα, θα ισχύουν μεταξύ άλλων και περιορισμοί στα ανώτατα ποσά που θα μπορούν να μεταφέρουν και να ποντάρουν οι παίχτες.

Ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ωστόσο, η πρακτική εφαρμογή του θα καθυστερήσει περισσότερο. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υπολογίζουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραχώρησης αδειών στο πρώτο τρίμηνο και να την ολοκληρώσουν έως τον Ιούλιο. Την 1η Ιουλίου, τέλος, θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα μπλοκαρίσματος των μη αδειοδοτημένων εταιρειών και θα κάνει το ντεμπούτο της η νόμιμη αγορά της Ελβετίας.

 

Το νόμιμο στοίχημα ως όπλο εναντίον του παράνομου

Το βασικό σκεπτικό των αρμοδίων που αποφάσισαν τελικά να νομιμοποιήσουν το online στοίχημα στην Ελβετία είναι ότι μια ρυθμιζόμενη και υγιής αγορά θα μπορέσει να βοηθήσει στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Παρά το γεγονός ότι το online στοίχημα απαγορεύεται στην Ελβετία, πολλές στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού συνεχίζουν να δέχονται πελάτες από τη χώρα. Και οι Ελβετοί παίχτες δε χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κυριαρχία των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών, ξοδεύοντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στον παράνομο τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.