Νομοσχέδιο για εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του εθισμού στον τζόγο ψήφισε η Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη αποτελεί μία από τις πρώτες Πολιτείες των ΗΠΑ που αποφάσισαν να νομιμοποιήσουν το στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια και πρόσφατα οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση και των online τυχερών παιχνιδιών. Παράλληλα, οι νομοθέτες αναζητούν τρόπους για να προστατέψουν αποτελεσματικότερα τους παίχτες από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο, όπως η ενημέρωση για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, η δυνατότητα εθελοντικού αποκλεισμού και άλλους.

Ένα ακόμα τέτοιο μέτρο φιλοδοξεί να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε πριν μερικές ημέρες στη Γερουσία της Πολιτείας και ήδη εξασφάλισε την πρώτη έγκριση. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα αφορά σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνεται στη Νέα Υόρκη

Το νομοσχέδιο 4207 κατατέθηκε από τον γερουσιαστή Joseph Addabbo και ήδη εξασφάλισε την πρώτη έγκριση της Γερουσίας. Αν και απομένουν ακόμα δύο εγκρίσεις, ο εμπνευστής του είναι αισιόδοξος και θεωρεί ότι αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όσους παίχτες αντιμετώπιζαν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και πλέον θέλουν να επανέλθουν.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα απευθύνεται σε άτομα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Νέας Υόρκης. Θυμίζουμε ότι οι παίχτες αυτοί αποκλείονται από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τυχερά παιχνίδια, σε κάθε νόμιμη επιχείρηση της Πολιτείας. Το πρόγραμμα αυτό, λοιπόν, δεν είναι ισόβιο και επιτρέπει στους παίχτες να αφαιρέσουν το όνομά τους από τη λίστα, αν ξεπεράσουν τα προβλήματα εθισμού που αντιμετωπίζουν. Εφόσον, όμως, το νομοσχέδιο γίνει νόμος, οι παίχτες που θα θέλουν να αφαιρέσουν το όνομά τους από τη λίστα θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα – με άλλα λόγια, θα πρέπει να… αποφοιτήσουν από τον αποκλεισμό τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τέλος, χαρακτηρίστηκε απαραίτητο, ειδικά εν όψει της νομιμοποίησης των online τυχερών παιχνιδιών, τα οποία οι αρμόδιοι στην Πολιτεία θεωρούν ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερο ρίσκο εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.