36 σελίδες που σχετίζονται με παράνομες στοιχηματικές “κατέβασε” το Facebook στη Νορβηγία

Το Facebook προχώρησε στο “κατέβασμα” 36 σελίδων της πλατφόρμας του, οι οποίες σχετίζονταν με στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνταν παράνομα στη Νορβηγία. Ο κολοσσός των social media κατέφυγε σε αυτή την ακραία πράξη, μετά από διαταγή της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Νορβηγίας (Lotteritilsynet).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Lotteritilsynet, οι εν λόγω σελίδες του Facebook χρησιμοποιούνταν από τις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, απαγορεύεται από τον σχετικό νόμο, αφού οι ιστοσελίδες που δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια δεν έχουν δικαίωμα προώθησης των υπηρεσιών τους σε Νορβηγούς πολίτες, ανεξάρτητα από το Μέσο που χρησιμοποιούν.

 

Η απόφαση του Facebook για “κατέβασμα” των σελίδων

Η πρακτική που ακολουθούσαν οι 36 σελίδες παραβίαζαν, όχι μόνο το νόμο περί στοιχήματος στη Νορβηγία, αλλά και τη πολιτική του Facebook. Άλλωστε, η πλατφόρμα των social media αναφέρει ρητά ότι, για να πραγματοποιήσει προωθήσεις marketing, μια ιστοσελίδα θα πρέπει να δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να “κατεβάσουν” τις σχετικές σελίδες, οι οποίες προωθούσαν υπηρεσίες ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια. Ενδεικτικά, “κατέβασαν” τις σελίδες των Kommunepoker και Vennepoker, καθώς και σελίδες που σχετίζονταν με τις ComeOn, Guts, Norgesautomaten, Vera & John και Pokio.

 

Οι αυστηροί νόμοι της Νορβηγίας για τα τυχερά παιχνίδια

Θυμίζουμε ότι η αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών της Νορβηγίας δεν έχει απελευθερωθεί και αποτελεί μονοπώλιο της Norsk Tipping. Το μονοπώλιο της Norsk Tipping ισχύει και στον επίγειο και στον online τομέα.

Το μικρό μέγεθος της νορβηγικής αγοράς, όμως, έχει προσελκύσει πολλές παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν εναλλακτικές στους παίχτες, αλλά χωρίς την απαραίτητη άδεια (την οποία ούτως ή άλλως δε μπορούν να αποκτήσουν). Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι έχουν επιστρατεύσει αυστηρούς περιορισμούς και στον τομέα της διαφήμισης και δεν επιτρέπουν την παραμικρή προβολή παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, ακόμα και στο διαδίκτυο και στα social media.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Comeon και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Comeon ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.