Δικό του εθνικό λαχείο θα αποκτήσει σύντομα το Ουζμπεκιστάν

Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν έχει αναθέσει σε ανεξάρτητους φορείς την προετοιμασία του εδάφους για τη δημιουργία ενός πανεθνικού φορέα, που θα διεξάγει κληρώσεις εθνικού λαχείου. Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να διοργανώσει το πρώτο επίσημο τυχερό παιχνίδι στην ιστορία του και οι αρμόδιοι αναζητούν την ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή του.

Θυμίζουμε ότι κανένα τυχερό παιχνίδι δεν διεξάγεται επίσημα στο Ουζμπεκιστάν. Στη χώρα δραστηριοποιούνται πολλές ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια, αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να νομιμοποιεί ή να απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια.

 

Το πρώτο επίσημο βήμα για μια αγορά τυχερών παιχνιδιών στο Ουζμπεκιστάν

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φορείς από τα αρμόδια υπουργεία εργάζονται αυτή την εποχή, προκειμένου να θέσουν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής κληρώσεων εθνικού λαχείου. Οι αρμόδιοι αναζητούν μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει το έργο και θα δεσμευθεί να δίνει το 60% των εσόδων της στα δημόσια ταμεία. Τα έσοδα αυτά θα καταλήγουν έπειτα σε δημόσιους τομείς που χρειάζονται ενίσχυση, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και ο αθλητισμός.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια των αρμοδίων. Το γεγονός είναι, όμως, ότι σύντομα θα γίνει το πρώτο επίσημο βήμα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής και διευρυμένης αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

 

Οι νόμοι για τα τυχερά παιχνίδια στο Ουζμπεκιστάν

Από τη στιγμή που αποχώρησε από την ΕΣΣΔ, το Ουζμπεκιστάν δεν είχε κανέναν απολύτως νόμο που να απαγορεύει ή να ρυθμίζει τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Οι αρμόδιοι δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με τον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα δεκάδες ιστοσελίδες του εξωτερικού (κυρίως από τη Ρωσία) να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια, αλλά και χωρίς καμία ενόχληση στη χώρα.

Το 2019, όμως, ο πρόεδρος Mirziyoyev υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που έθετε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για τη διεξαγωγή στοιχήματος, έως το 2021. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον τομέα του εθνικού λαχείου, λοιπόν, φαίνεται πως οι αρμόδιοι εξετάζουν σοβαρά τη δημιουργία μιας καλά ρυθμιζόμενης αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.