Προς συρρίκνωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών κινούνται στην Αρμενία

Οι αρμόδιοι στην Αρμενία είναι αποφασισμένοι να κινηθούν προς κατευθύνσεις που θα συρρικνώσουν την αγορά τυχερών παιχνιδιών, όπως γίνεται εμφανές και από το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, συρρίκνωση του αριθμού των εταιρειών που θα προσφέρουν νόμιμο στοίχημα στη χώρα, καθώς και του αριθμού των τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται εκτός των εγκαταστάσεων των επίγειων καζίνο.

Εισηγητής του νομοσχεδίου ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Alen Simonyan, ο οποίος τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο καλύτερος έλεγχος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Ανάμεσα σε όσα προβλέπονται για την καλύτερη εποπτεία της αγοράς, όμως, υπάρχουν και αρκετοί περιορισμοί, που σκοπό έχουν να τη συρρικνώσουν.

 

Ο σκοπός του νέου νομοσχεδίου

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Alen Simonyan, το νομοσχέδιο μειώνει τον αριθμό των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αρμενία. Σκοπός της μείωσης είναι να δημιουργηθεί μια μικρότερη αγορά, η οποία θα είναι ευκολότερο να ελεγχθεί και να λειτουργεί σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανόνες. Παράλληλα με τις στοιχηματικές εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στοιχήματος στους Αρμένιους, το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να μειώσει και τον αριθμό τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια κτλ.) που διεξάγονται σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, όπως βενζινάδικα.

Πάντως, το νέο νομοσχέδιο, αν και αυστηρό, είναι μάλλον προτιμότερο για την αγορά από ότι θα ήταν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις. Για παράδειγμα, οι αρμόδιοι έχουν κατά καιρούς εξετάσει και το ενδεχόμενο να απαγορέψουν δια παντός το στοίχημα και πολλά άλλα τυχερά παιχνίδια. Άλλες προτάσεις που έχουν ακουστεί (κυρίως από το υπουργείο Οικονομικών) είναι η αύξηση της φορολογίας των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά και περιορισμοί προς τους παίχτες – άλλωστε, πρόσφατα η Αρμενία αύξησε το κατώτατο όριο ηλικίας για όσους παίζουν τυχερά παιχνίδια, από τα 18 στα 21 έτη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.