Φιλιππίνες: Κλείνουν οι στοιχηματικές που δεν πληρώνουν φόρους

Ο υπουργός Οικονομικών των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι η Εφορία της χώρας θα προχωρά σε κλείσιμο όσων επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται νόμιμα στο online στοίχημα, αλλά δεν πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους. Η νέα απόφαση ήρθε μετά από ένα σήριαλ, σχετικά με το αν θα ανανεωθούν οι άδειες online στοιχήματος που έχει μοιράσει η κυβέρνηση, και μετά από ενδελεχείς έρευνες στις επιχειρήσεις και στα οικονομικά κάθε επιχείρησης.

Οι αρμόδιες Αρχές στις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, όχι μόνο εξαιτίας των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, αλλά και των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος που δεν καταβάλλουν τους απαραίτητους φόρους. Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε η ανάληψη δράσης, η οποία δε θα στερήσει από τις στοιχηματικές εταιρείες μόνο την άδεια νόμιμης λειτουργίας τους, αλλά την ίδια την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

 

Πρόβλημα με την καταβολή φόρων στις Φιλιππίνες

Στην αγορά στοιχήματος των Φιλιππίνων δραστηριοποιούνται περίπου 60 στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Ακόμη και αυτές οι νόμιμες εταιρείες, όμως, φέρνουν πονοκέφαλο στις Αρχές, αφού δεν πληρώνουν όλες τους απαραίτητους φόρους. Συνολικά, άλλωστε, τα χρήματα που θα έπρεπε να λάβει το Δημόσιο της χώρας από τη στοιχηματική φορολογία, αλλά δεν τα έχει εισπράξει ποτέ, υπολογίζονται στα 375 εκατομμύρια ευρώ!

Για αυτό το λόγο, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ήταν κατηγορηματικός: όσες εταιρείες στοιχήματος δεν πληρώνουν τους απαραίτητους φόρους θα κλείνουν και οι εγκαταστάσεις τους (επίγειες και online) θα σφραγίζονται. Ο υπουργός, μάλιστα, αρνήθηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμούς με τις εταιρείες στοιχήματος, αναφέροντας ότι απαιτείται να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα προς την εφορία και πως οι αρμόδιες Αρχές δεν πρόκειται να εισπράξουν προκαταβολές.

Παράλληλα, τέλος, οι αρμόδιες Αρχές ετοιμάζονται να θωρακίσουν τη σχετική νομοθεσία και σε άλλες πτυχές της αγοράς online παιχνιδιών, ώστε να δεχθούν ένα μεγάλο κύμα εργαζομένων από την Καμπότζη. Η Καμπότζη αποτελούσε προορισμό για εκατοντάδες Κινέζους που ήθελαν να εργαστούν στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κλείσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.