Αδικαιολόγητοι οι περιορισμοί στην Ισπανία, λένε οι στοιχηματικές εταιρείες

Οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ισπανική αγορά στοιχήματος έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη διαφημιστική προβολή του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και δε διστάζουν να τονίσουν ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη γνώσεων τους πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Συγκεκριμένα, το συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών στην Ισπανία, η CeJuego, τάχθηκε εναντίον των περιορισμών στις στοιχηματικές διαφημίσεις και χαρακτήρισε την απόφαση αδικαιολόγητη.

 

Περιορισμοί στις στοιχηματικές διαφημίσεις

Η απόφαση της κυβέρνησης της Ισπανίας να επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς στη διαφημιστική προβολή των εταιρειών στοιχήματος ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2019. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, το στοίχημα θα αντιμετωπίζεται πλέον με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται το τσιγάρο: οι διαφημίσεις θα μειωθούν σημαντικά, οι χορηγίες θα απαγορευτούν και οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες.

 

Οι αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιρειών

Η απόφαση της κυβέρνησης πάρθηκε με γνώμονα το πλήθος στοιχηματικών διαφημίσεων που παρακολουθούν οι Ισπανοί, ειδικά σε ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Ωστόσο, η πλευρά των στοιχηματικών εταιρειών υποστηρίζει ότι οι διαφημίσεις αυτές δε βλάπτουν κανέναν και δεν ευνοούν τη δημιουργία προβλημάτων εθισμού στον τζόγο.

Όπως αναφέρουν, άλλωστε, μπορεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 να αυξήθηκαν κατά 50% τα έξοδα των εταιρειών στοιχήματος στο marketing (επομένως και οι διαφημίσεις που αφορούν στο στοίχημα), αλλά το ποσοστό των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τζόγο παρέμεινε ίδιο. Πρόκειται, μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, για ένα από τα μικρότερα ποσοστά στην Ευρώπη, όταν δεν ξεπερνά το 0,3%. Σε αντιστοιχία, οι νέοι που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο αγγίζουν το 18%, ενώ όσοι έχουν εθιστεί στα ψώνια φτάνουν το 7%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.