Πρόστιμα στις διαφημίσεις που αναφέρονται στον κορωναϊό επιβάλλει η Ολλανδία

Η ολλανδική ρυθμιστική Αρχή Kansspelautoriteit καλείται τις τελευταίες ημέρες να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόβλημα: τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών που αναφέρουν ότι οι προσφορές τους είναι coronavirus-free! Κάποιες ιστοσελίδες στοιχήματος και online καζίνο προωθούν τα προϊόντα τους με έναν πρωτότυπο, αλλά και ανεύθυνο τρόπο, εκμεταλλευόμενες την επικαιρότητα, αλλά και τους φόβους πολλών Ολλανδών, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να αναγκαστούν να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Η Kansspelautoriteit έχει ήδη τιμωρήσει με πρόστιμα ιστοσελίδες που φιλοξενούν τέτοιου είδους διαφημίσεις και αποφάσισε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα πρόστιμα αυτά, για παραδειγματισμό. Πλέον, όσες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ενέργειες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από τα 250.000 ευρώ!

 

Τα πρόστιμα της Kansspelautoriteit για τις διαφημίσεις

Θυμίζουμε ότι στην Ολλανδία δεν έχουν ακόμη νομιμοποιηθεί τα online τυχερά παιχνίδια και πως πολλές ιστοσελίδες δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Ακόμη και αυτές οι ιστοσελίδες, όμως, που δεν ανήκουν τυπικά στη δικαιοδοσία της Kansspelautoriteit θα καλούνται να πληρώνουν τσουχτερά πρόστιμα, αν χρησιμοποιούν τη λέξη κορωναϊός ή οποιοδήποτε παράγωγό της στις διαφημίσεις τους. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για ενημερώσεις σχετικά με την αναβολή ή την ακύρωση διαγωνισμών και άλλων γεγονότων, εξαιτίας του κορωναϊού.

Με αντίστοιχα πρόστιμα, μάλιστα, θα τιμωρούνται, όχι μόνο οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, αλλά και όσες ιστοσελίδες φιλοξενούν τέτοιου είδους διαφημίσεις – συνεργάτες, ιστοσελίδες ενημέρωσης για τα τυχερά παιχνίδια κτλ..

Το πρόστιμο, τέλος, είχε αρχικά οριστεί στις 200.000 ευρώ, αλλά πριν μερικές ημέρες οι αρμόδιοι αποφάσισαν να το αυξήσουν κατά 50.000 ευρώ, προκειμένου να παραδειγματιστούν όσοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση, προκειμένου να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους. Τα 250.000 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες, μάλιστα, αποτελούν το ελάχιστο πρόστιμο, αφού μπορεί να υπάρξουν αυξήσεις, ανάλογα με τη σοβαρότητα κάθε παράβασης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.