Ουκρανία: Μπλόκο με δικαστική απόφαση σε 59 στοιχηματικές ιστοσελίδες

Το ουκρανικά δικαστήρια διέταξαν τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε 59 συνολικά ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Οι εν λόγω ιστοσελίδες έρχονται να προστεθούν στη λίστα των 32 ιστοσελίδων που είχαν μπλοκαριστεί με τον ίδιο τρόπο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε ότι τα online τυχερά παιχνίδια είναι ακόμη παράνομα στην Ουκρανία. Οι αρμόδιοι έχουν συντάξει και εγκρίνει ένα νέο νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς, ωστόσο, αυτός δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ και καθυστερεί σημαντικά. Η μόνη εναλλακτική που έχουν οι Ουκρανοί παίχτες, λοιπόν, είναι οι παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες όμως έχουν να αντιμετωπίσουν συνεχείς κυρώσεις από τους αρμόδιους.

 

Νέο μπλόκο στις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος

Αν και η απόφαση να μπλοκαριστούν συνολικά 59 ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ανακοινωθεί οι ιστοσελίδες που μπλοκάρονται, αν και οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δημοφιλέστερες στοιχηματικές ιστοσελίδες της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι, όταν ανακοινωθούν οι μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες, αναμένουμε να δούμε αρκετά και μεγάλα ονόματα του χώρου.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες μπλοκαρίσματος των 59 ιστοσελίδων, μετά από τη δικαστική εντολή που έλαβαν. Οι παίχτες που τις επισκέπτονται και στοιχηματίζουν (ή παίζουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια) παράνομα μέσω αυτών σύντομα δε θα έχουν καμία πρόσβαση.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνουν υπομονή, ώστε να νομιμοποιηθεί το online στοίχημα στη χώρα. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση της αγοράς, οι υπεύθυνοι εμφανίζονται αισιόδοξοι. Ωστόσο, έχουν απομείνει πολλά σημεία του νέου νόμου που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ικανοποιητικά, ανάμεσα στα οποία και το αν οι παράνομες ιστοσελίδες που τιμωρούνται μέσω μπλοκαρίσματος θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν μία από τις άδειες που θα εκδοθούν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.